Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео, премиерът на Гърция Алексис Ципрас и президентът на Кипър Никос Анастасиадис ще посетят в скоро време Израел, където ще обсъдят изграждането на най-дългия в света подводен газопровод от Източното Средиземноморие до Европа, съобщи министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху, предаде ТАСС, цитирана от БТА.
 

"До няколко дни тук ще пристигнат лидерите на Кипър и Гърция, заедно с държавния секретар на САЩ Помпео, за да задвижим строителството на газопровода от Израел до Европа през тези страни", каза Нетаняху по време на посещение вчера в израелската военноморска база в Хайфа, цитиран в прессъобщение на кабинета си.

Заместник-началникът на пресслужбата на Държавния департамент Робърт Паладино каза във вторник, че Помпео ще посети през следващата седмица Израел, Кувейт и Ливан.
На 20 декември Нетаняху обяви след среща с Ципрас и Анастасиадис в израелския град Беер Шева, че споразумението за строителството на Източносредиземноморския газопровод (EastMed) може да бъде подписано до няколко месеца. Дължината на газопровода, който ще свърже Кипър, Гърция и Израел с Италия и останалата част на Европа, ще бъде около 2 хиляди километра, а инвестициите в строителството му се оценяват на 6 млрд. евро.

Маршрутът на газопровода трябва да премине през израелското подводно газово находище "Левиатан" и кипърското "Афродита" и да достигне до Гърция и Италия. Проектният му капацитет е 12 - 16 млрд. куб. м природен газ годишно.

Интересът към проекта се засили след обявеното през последните дни откритие на ново голямо находище край Кипър - "Глафкос". 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.