Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Дюната на плаж "Смокиня", която бе разорана от багер през януари, е безвъзвратно унищожена. Заключението е на назначената по случая полицейска експертиза, съобщи бТВ. Става дума за природното облазувание, което бе изравнено, а собственикът й Иван Нончев е обект на прокурорско разследване. Според данните към момента той е наел хора с багер срещу 1000 лв. да премахнат дюната, защото му пречи на изгледа към морето от караваната. 

Месец и половина след интервенцията на плажа вятърът е натрупал малко повече пясък и е заличил следите от машината, но дюна няма, става ясно от репортажа на телевиията. Полицията обаче още не е установила собствениците на три каравани, незаконно вкопани в пясъка. Проверката е удължена до края на март.

Неотдавна заради казуса екоминистърът Нено Димов излезе с идея, която по думите му е подкрепена със законова възможност. А именно - собственикът на терена да бъде задължен да възстанови природното образувание. Самият министър призна, че това досега не е правено. Тогава експертизата още не беше факт и въпреки това не беше ясно как точно се възстановява дюна. Вече е ясно от експертизата, че дюната е безвъзвратно изчезнала. 

Приключила е и проверката на Министерството на туризма за нови случаи на увредени дюни по Черноморието. Нарушения обаче не са констатирани, въпреки че екипи на ведомството били обходили всички плажове с регистрирани дюни.

Коментари

 's picture

смехурко

Решението е!

Безвъзмездно отнемане в полза на държавата на парцела.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.