Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Коста Рика е една от 5-те страни в света, лидери във възобновимите ресурси, но за следващите 2 години малката централноамериканска държава си е поставила по-амбициозна цел.

Правителството обяви преди дни план, според който до 2021 г. страната трябва постоянно да разчита на възобновяеми източници на енергия. В добавка страната ще спре напълно пластмасовите изделия за еднократната употреба.

В момента 99% от енергията в страната с под 5 млн. души население се осигурява от 6 чисти хидроцентрали, голяма слънчева електроцентрала и стотици вятърни мелници. Два месеца от годината страната е 100% чиста - постижение, с което могат да се похвалят само шепа държави по света.

Целта е в близкото бъдеще страната да има нулев въглероден отпечатък. Макар че имат още работа до целта, специалистите отбелязват, че местната природа вече показва ефектите от грижите, които хората полагат за опазването й.

Настоящото правителство планира в близко бъдеще напълно да забрани фосилните горива. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.