Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Това не е политическа атака, ГЕРБ се "разправя бандитски". Това заяви червената депутатка Елена Йончева в ефира на Нова тв тази сутрин по повод обвинението срещу нея за пране на пари, повдигнато от прокуратурата през миналата седмица.

"Това не е политическа репресия, това е бандитска разправа. Защото свалянето на имунитета беше поискано буквално преди да поискаме официална проверка на българските магистрали. Обявяването на обвиненията от прокуратурата стана, след като Борисов каза, че опозицията избива зъбите на ГЕРБ и трябва да бъдат взети мерки", обясни тя.

Въпреки упоритите въпроси на водещия Виктор Николаев защо главният прокурор и прокуратурата угаждат на ГЕРБ, червената депутатка отклони въпроса и заяви:

"Направете справка колко пъти е била прокуратурата осъждана през 2018 г. от българските граждани."

Тя повтори тезата си по отношение на обвинението, че е получила пари от КТБ, за които е знаела, че са придобити по незаконен път. Обвинението е свързано със средства за техника и продуциране на общо 7 документални филма по време на кариерата й на журналистка. Те са били преведени не директно на фирмата на Йончева, а през компания, направена между нея и офшорка, свързана с банкера Цветан Василев.

"Тези пари не са дадени на мен като възнаграждение. Дружеството, което дава тези пари, трябва да има юридически и финансов контрол. Тук не става дума само за техника, а и за производството. За да има дружеството контрол над мен, да проследява как тези филми са заснети, е нужна тази фирма."

Йончева подчерта абсурдността на твърдението, че ГЕРБ нямат нищо общо с обвинението.

"Това е по внесен сигнал на Тома Томов, Антон Тодоров и Делян Добрев. Как може ГЕРБ да няма нищо общо?"

И разкри малко повече за обещаните нови разкрития за корупцията в България.

"Ще покажем факти, които да разкрият как тази корупция се превръща в норма. Ще разкрием конкретно механизмите. Става дума за министър и зам.-министър. Ще ви кажа, че това разследване изцяло покрива информацията, дадена от Държавния департамент на САЩ - корупция в големите инфраструктурни проекти в енергетиката."

В момента говорителката на БСП събирала допълнителни документи и след дни ще покаже повече данни.

Коментари

Емил Станоев's picture
Емил Станоев
Емил Станоев

Заглавието !?

Та заглавието е подвеждащо ! Но какво да се очаква България е на 110 място по свобода на словото !! Утре ще видим и чуем за разследването на Йончева . Бъдете търпеливи ! - даже е възможно някой да си събират багажа в момента -- Може да се криеш но не и вечно - всичко излиза наяве рано или късно ..

Наивник или глупак?

трябва да е човек за да се вързва на лъжите и манипулациите на злобното Ленче?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.