Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Разследване с документи за "сговор в Министерския съвет за корупция и замитането й" прави депутатката от БСП и журналистка Елена Йончева. И скоро - следващата седмица - ще покаже резултата с документи в ефира на партийната Българска свободна телевизия, която тръгна тази седмица. Това съобщи лидерката на БСП Корнелия Нинова в началото на словото си пред 49-ия конгрес, който тече днес в НДК в София. Тя защити Йончева и предложи на делегатите на най-висшия партиен форум да приемат и нарочна политическа декларация в защита на журналистката.

Самата Йончева не беше в залата по това време. Дойде по-късно и сама дръпна политическа реч. В нея обаче нямаше и дума за разследването за корупция, анонсирано от Нинова. 

"Политически процес"

По думите на Нинова свидетелствата, които депутатката ще покаже, се отнасят до високите етажи на властта и тук няма да бъде виновен някой чиновник или председател на агенция.

Соцлидерката подчерта, че става дума за "политически процес" по повод повдигнатото от прокуратурата обвинение срещу Йончева за пране на пари от КТБ. 

"Елена има нужда от подкрепата ни, тя няма да се уплаши, защото това е битка за държавността, срещу корупцията. Това, което правят спрямо нея и нас са последните опити на диктатурата да се задържи", каза председателката на БСП. 

Елена Йончева за "Коза Ностра" и режима, който иска да ни разеидини"

Появата на журналистката в залата след речите за "Визия за България" предизвика оживление в залата сред делегатите. Тя реши да започне 9-минутната си реч с "една история": 

"Искам да разкажа история за един бос, който управлява мафията, най-голямата в една държава. Бос, който управлява тази мафия в продължение на 10 години. Бос, който е известен с това, че най-добре, най-гъвкаво усвоява обществени поръчки. Бос, за който един магистрат казва: "Най-големият мафиот сред политиците и най-големият политик сред мафиотите". Става дума за Бернардо Провенцано. Босът на Сицилианската мафия в продължние на 10 години..." 

След това встъпление, чието внушение бе повече от очевидно, макар и неизречено, Йончева се обърна към журналистите, правейки паралел и със себе си - вече в качеството си и на депутат:

"Знам, че свободата се отстоява трудно, знам, че работите в сложни условия, знам, че журналистическата професия е трудна в наши дни. И въпреки всичко, в големите медии останаха журналисти, които си вършат работата. Има и добри пера, които отстояват позиции в малките медии. Вие нямате имунитет, зад вас не стои най-голямата опозиционна партия и самият факт, че ви има значи, че утре можете да бъдете четвъртата власт отново. Може като през 2006 г. България да е на едно и също място по свобода на словото с Франция".

Речта на депутатката журналист продължи с преглед на ситуацията в страната, която през последните 10 години в ЕС е можела да постигне много, но вместо това се случвали "ремонт на ремонта на пътишата, магистралите са по-лоши от тези в Албания и Косово, отчита се, че сме най-неграмотни в Европа. 

"Журналистиката днес се намира извън Европа – между Конго и Папуа Нова Гвинея", обяви Йончева и даде примери с липсващи преки чуждестранни инвестиции, бизнес, който напуска страната и се мести в Румъния, емиграция заради немотия и т.н. Последва пряка атака срещу ГЕРБ: 

"Трябва, надявам се, на всички да ни е ясно, че управлява най-антиевропейската формация... Бойко Борисов неотдавна каза, че корупцията у нас е като като навсякъде. Прав е.  Пробремът не е корупцията, а огромния грабеж, който според изследвания е . 11 млрд. лв. годишно.

В България има пъзящ авторитарзъм. Режимът, който управлява е на една шайка, на една организирана престъпна група.

Режимът се опитва да ни разедини и унищожи един по един. Но няма режим, който историята да не е спряла и ние днес, ако имаме сили и желаем, можем да бъдем част от тази история", приключи Йончева.

 

БСП ще печели евроизбори. Ако са честни

Корнелия Нинова обяви, че партията й е единствената, която към момента има програма за евпопейските избори през май. 

"Вече 30 г. живеем в преход, за който всички партии носим отговорност. В тези години икономически кръгове си купиха политици от всички цветове. Който и да е на власт, тази прослойка продължава да се възпроизвежда. Това е паралелната държава", обясни лидерката през залата. 

Този период направил така, че България да е "в клинична демографска смърт и изчезва" постави диагноза социалистката. Повтори и тезата на левицата, че "в България се установи авторитарна власт, държавата е превзета от малцина, народът е поробен и държан в страх от свои". 

"Според конституцията сме парламентарна република, а ГЕРБ я превърна в премиерска, използва съдебната власт, за да наказва непослушните и инакомислещите", каза Нинова. 

Лидерката на социалистите обяви още как победа на европейските избори на левицата е пътят към сваляне на ГЕРБ и от властта. 

"Ако победим ГЕРБ на тези избори, може да отстраним ГЕРБ от властта и да започнем промяната в България и във вашия живот тук. Ако изборите са честни, ще ги спечелим", обърна се тя към делегатите и българските граждани.

Именно в евентуални манипулации на резултатите от вота Нинова видя опция социалистите да не бъдат първа политическа сила, щом социолози в момента дават паритет между БСП и ГЕРБ. Орязването на машинното гласуване, поискато от ГЕРБ, било именно с цел фалшификации. 

Нинова "клъвна" не само ГЕРБ и коалиционните им партньори от "Обединени патриоти", които "напускали кораба", ако се съди по скандалите в коалицията им, но и опозиционната иначе ДПС. Соцлидерката натърти как когато на ГЕРБ не достигат гласове или подкрепа, ДПС я дава - по ключови теми.

На поне три места в 50-минутната си реч лидерката на БСП изтъкна как партията е против Истанбулската конвенция, европейските предложения за миграцията, двойните стандарти за храните. Особено темата "трети пол" и "джендър" беше повтаряна при всеки удобен случай - с гордост, че партията е устояла на "натиска" за приемането на конвенцията. 

"Скъпи българи, повярвайте в себе си! Не се страхувайте и бъдете свободни хора. Силата не е в политиците, силата е във вас. Не е вярно, че нищо не зависи от вас. Всичко зависи от вас!". Накрая завърши с убеждението, че мъдрият български народ заслужава признание и значимо място в съвременния свят и ще го получи.

Нинова разказа точки от програмата "Визия за България" в здравеопазването, образованието, икономиката и отношенията с Европа. Лидерката на БСП обяви и как левицата е единствената партия, която е признала провалите си при участие във властта, цитирайки думи от конгреса през 2016 г. 

И обяви няколко ключови според нея позиции, които БСП ще продължи да отстоява. Аплодисменти от залата получиха (спонтанно) само темите "Сваляне на санкциите срещу Русия" и "Не на джендър идеологияга и Истанбулската конвенция". 

Коментари

Автогол

Такъв автогол си вкараха бб и герберите с тая Йончева, че не е истина. Човек може да си помисли, че сдават властта на бСП. С това обвинение за "пране на пари" което всеки средно интелигентен човек би забелязал, че някЪк хич не е на място. За да е пране на пари, трябва парите които са изтеглени да са използвани за фиктивно закупуване на техника, тоест тази техника не съществува или е на много под обявената стойност. По този начин търговецът отчита парите с които е закупена въпросната техника като печалба, и плаща съответните данъци и декларира ясен произход на въпросната сума. Първо сумата е прекалено малка, второ трябва да се докаже, че Йончева и търговецът на техника са в заговор, трето и търговецът също трябва да бъде обвинен, и четвърто, трябва да се докаже престъпният произход на парите. Сега като се вдигне шум из цяла Европа за този случай, а там хората ниЪк не са глупави да видят нередности в подобно обвинение отправено към известен разследващ журналист, критик на Премиера и Правителството и депутат от уж опозиционна партия... Изобщо не намирам никакво разумно обяснение за цялата ситуация. Даже , така изложени фактите навяват на мисълта, че по скоро прокуратурата подхлъзва бб и герб, а не е да им прави услуга.

Нещо като

Лошо изписване на вежди...

Бял автобус ще има ли?

Бял автобус ще има ли?
 's picture

godo1952

Калин

Въобще няма да си направя труда да чета, какво казало червеното водорасло Кутев, какво казала Нинова, какво казала Йончева, какво са разисквали на конгреса си. Социалистите - милионери да си ги слушат баламите. Изпращат децата си да учат и работят на Запад, а тук червения планктон на Бузлуджа пее : партизан за бой се стяга... Не изпращат децата си в Ростов на Дон или Челябинск,а в САЩ, Англия и т.н. Баневци, Ветковци, Бенчевци, Герговци, разгледайте биографиите на милионерите в България и ще видите, че всичките идват от червената партия и повечето са агенти на ДС. Тези които не са милионери стават професори по водопадите и светкавиците. Просто им трябват полезни идиоти, за да им говорят за лява политика, за да гласуват за тях.
sokrat sokraj's picture
sokrat sokraj
sokrat41

БСП - то

БСП - то ОБЕЗУМЯ!!! Две жени, за които лявата идея никога нищо не е означавала - НИНОВА и ЙОНЧЕВА - успяха да докарат стогодишната партия до състояние на пълно безумие. Да принудиш цял КОНГРЕС на тази партия да гласува декларация, която практически е насочена против ДЪРЖАВНОСТТА в Републиката, против законодателната, изпълнителната и съдебната власт, това действително е продължение на цялостната ПРОТИВОДЪРЖАВНОСТ, характерна за терористичната природа на комунистическите партии от болшевишки тип. За период от две години и половина /29 месеца/ Елена Йончева е присвоила почти 700.000 /седемстотин хиляди/ лева пари на КТБ, като половината от тях си е САМОраздала под формата на месечна заплата от 12.720 /дванадесет хиляди седемстотин и двадесет/ лева, а с другата половина е купила техника за лично ползуване и си е плащала разходите за снимане на някакви репортажи. ТЕХНИКАТА - декларира Йончева в интервю пред Медиапул - е НАЛИЧНА И СЕ НАМИРА ПРИ МЕН, ТОЕСТ ТЕХНИКАТА СИ Е МОЯ СОБСТВЕНОСТ. Тази партия или ще падне в саморазруха, или ще тресне главата си в ЗАКОНА!

Лайнометките на БСП

Ще надминат Бареков!
 's picture

Petyo9

Курнелия не я е яд,

че ежегодно се крадат 11 млрд. EUR тук в България, а че ГЕРБ ги краде. Ако можеше и БСП би крало по 11 млрд. EUR всяка година, ама не може. Когато БСП са бивали на власт крадяха като озверяла, огладняла и фанатизирана тълпа. Всеки за себе си, набързо, неорганизирано, хаотично. Затова и резултатите им са посредствени. Бойко Борисов им показа какво значи крадене. Израсъл при диктатор и култивиран от мафията (СИК), той въведе желязна организация, дисциплина и субординация. После се промъкна в ЕНП, година-две прави поведение, успя да приспи ЕК и сега - дай-дръж. Всъщност ББ не прави нищо по-различно от БСП(к), но го прави с по-голям размах и по-организирано.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.