Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Строителството на ваканционен комплекс ще помогне да се укрепи свлачището. С подобна теза излязоха от компанията, която ще прави нов ваканционен комплекс на един от знаковите плажове по Българското Черноморие. 

„Строежът започна в средата на октомври. В момента изпълняваме укрепване на свлачище. Това е първи етап от изграждането на ваканционно селище”, заяви пред Нова тв Радослав Котларов, изпълнителен директор на "Главболгарстрой турс", която строи на Шофьорския плаж в местността Алепу край Созопол.

Плажът е известен от финалната сцена на любимия на всички ни филм „Оркестър без име”.

„Може да видите как пътят пропадна и решихме да действаме, преди да има нещастен инцидент. Оттук минават автобуси, коли, пешеходци. Самият строеж в момента е укрепително съоръжение, после ще има втори етап - ваканционен комплекс „Алепу вилидж“, разясни той.

На въпрос дали свлачището не може да се спре по друг начин, той каза, че това е частен урегилиран имот и нито държава, нито община могат да направят укрепване. Съоръжението било трудоемко и трудно за изпълнение финансово.

Котларов излезе и с интересна обосновка на действията на фирмата - строителството на ваканционния комплекс ще помогне да се укрепи съществуващо свлачище.

„Реално сградата ще помогне укрепването на свлачището с нейната тежест“, каза той.

Във всеки един проект си имало финансова рамка, която, за да се изпълни, освен скъпоструващо съоръжение било необходимо да има и комплекс.

„Не знам какво ще стане след една година и каква ще е цената на имотите. Ще се опитаме да изпълним всичко по чертежи и разписания", каза още той.

„Ние като стопани на комплекса сме най-загрижени да запазим екологичната природна среда. Проектът си е минал в РИОСВ”, заяви Веселин Колев, архитект на строежа.

Коментари

Никога не е имало свлачище

Никога не е имало свлачище там. Ако имаше плажът щеше да го няма. Но забелязваме напоследък един нов модел на "запазване на екологичната природна среда" - чрез премахването и. Така се опазва и екологичната среда в Странджа - дърветата просто ги преместват (нарязани) на места, където да ги запазват по-добре.
Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

Защо акцентирате на "свлачище

Защо акцентирате на "свлачище" и не забелязвате "урегулиран поземлен имот" ?!

Всичко е точно!

От Св. Тома до Дюни е парцелирано и с УПИ. Дори 100-тина метна в блатото Алепу /въпреки че е резерват/ е върнато като земеделски земи и заменки още от 2006 г! Забравете за "шофьорския плаж"....там ще е бетон до прибоя! Всичко го има в кадастъра в Созопол, но Рейзито няма да ви го покаже, ще ви изкарат карти от 2000 г. След 4-5 г при поредната буря първите етажи на тези хотели ще са под вода... и ще реват държавата да им изгради вълноломи в морето да ги пази!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.