Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Социалната мрежа Facebook съобщи за поредна доза премахнати страници и акаунти на руската пропаганда.

Поне 289 страници и 75 потребителски профила са изтрити за "координирано неавтентично поведение".

Те са свързани с мрежата на руски тролове, активна в Европа и централна Азия. Основните теми, обсъждани от тях, са били свързани с протестни движения, борба с корупцията и анти-НАТОвски послания.

Страниците и акаунтите сасвързани с работещи в "Спутник", информационен сайт, издържан от Кремъл. 

Освен това над 135 000 долара са вложени в реклама през системата на Facebook за популяризиране на пропагандните страници.

В последните 2 години Facebook работи усилено за ограничаване на руските тролове. Според някои анализатори обаче, ловците на фалшиви новини и модераторите на социалната мрежа са твърде малко, за да се справят дори с частица от потока дезинформация, който "тролските фабрики" в Русия и другаде произвеждат.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.