Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

В данните, с които вече трета агенция ни залива, си проличават много ясни общи тенденции. Има две хипотези:

Първата е, че тези тенденции са характерни и за реалността. Но реалността често се е оказвала по-различна от данните на точно тези агенции.

Втората хипотеза е, че източникът на техните изследвания е един и същ: уважаваният социологически консорциум „ВАНГА“ – (Всенародна Агенция за Необорими Готови Анализи). Според матриците на този първоизточник:

1) Тъй като нещата са зле за БСП, ДПС и техните инженерни производни, те трябва да са зле и за всички останали, както и за страната като цяло;

2) Следователно ни чака нестабилност;

3) Най-малкото ни чака много труден парламент, в който няма да влезе само този, който не е поискал. Минимум осем партии тичат с реални шансове за НС;

4) Ако съберете БСП, ДПС и техните производни (от рода на ББЦ, АБВ, АТАКА и пр.) задължително ще получите около или малко над 50%;

5) Това е така, защото нещата са лоши – иначе същите щяха да получат доста над 50%;

6) Важното е, че без тях – БСП, ДПС и производни - никакво правителство няма да може да се състави;

7) А най-малко такова с участието на РБ;

8) Затова сборът от резултатите на ГЕРБ и РБ е винаги по-малко от 120 места;

9) За по-сигурно, по-малко от 115 места;

10) А най-добре, по-малко от 110 места;

11) Това всичко е така, защото за да са добре нещата, трябва и БСП, ДПС и т.н. да са електорално-политически добре;

12) Това го показват социологическите данни;

13) А и самата Ванга, според която трябва да държим винаги за Русия;

14) Която за нас не може да бъде заплаха;

15) Дори когато анексира територии и извършва агресия в близост;

16) Но това се доказва с други социологически проучвания.

Консорциумът „ВАНГА“ ще се вихри поне още цяла седмица. 

Тогава Алфа Рисърч ще излязат с техни данни. Междувременно и други агенции извън консорциума може да дадат някакъв "reality check".

А сега малко по-сериозно.

Политическата логика противоречи на общите тенденции, които трите изследвания чертаят. Първият неоспорим факт е сериозното разочарование от БСП и ДПС. По отношение на БСП това си пролича ясно на евроизборите. По отношение на ДПС този факт си проличава не толкова в загуба на електорат, а в превръщането им в неприемлив коалиционен партньор. Трите изследвания искат да ни убедят, първо, че отливът на гласове от БСП и ДПС ще е ограничен и второ, че отлятите гласове ще отидат към техни производни и сателити - ББЦ, АТАКА, АБВ. Възможно е, но е малко вероятно. ББЦ самата е в спад заради загубата на патрон и дискредитацията си около скандалите с КТБ. А и защо хората да дадат гласа си на производни на тези, от които са се разочаровали.

Вторият неоспорим факт е умората на хората от липсата на стабилно управление. Това ще даде бонус на първата партия и на естествените й коалиционни партньори за сметка на техните опоненти.

Текстът е публикуван във фейсбук профила на Даниел Смилов.

Ключови думи

Коментари

Абсолютно

съм съгласна с написаното. И не разбирам пълната липса на хигиена от страна на НОВА, БТВ и БНТ, които не спират да дават трибуна на всеизвестните лъжльовци от типа на Червен Кольо, Совата, Голфърите и прочее социологически говеда. Поздравления за прекрасния стил, искрено се забавлявах да прочета текста!

SRQBoyboy

Няма хигиена там, където играят големи пари. Никой не си мие ръцете, защото просто не им пука. Смятат, че раята ще бъде сляпа завинаги - цинично, но близо до истината. Факт е, че Атака бе вкарана в парламента с енергията на аполитичното недоволство и старата максима: Висчки са маскари. Та дай затова, да пуснем на сцената нови клоуни, та дано това накара политиците да изтрезнеят. Този механизъм е добре смазан от главните манипулатори, защото дава преки доаказателтва с пръкването на недоразумението Бареков като играч в най-новия цирков спектакъл.

О.Минчев:"...Национални телевизии проявяват рецидивиращ идиотизъм - продължават да рекламират "резултати от социологически изследвания" направени - о, Боже - от "социологическите агенции" Мъди Яна и Кукумявка Харис..." ...който не вярва, нека пита лидера на партия България Без Цецо (Василев) къде е сега доскоро поверената му телевизия Седем без нещо. Репутацията на лъжливото овчарче... Първо, има съществена разлика между истински сондаж на общественото мнение и платена пи-ар акция, леко маскирана като демоскопия. В България вече и кучетата знаят разликата между двете и кой с коя от двете професии се занимава. Второ, когато Койо Койев се появи в едно предаване, зрителите остават с впечатлението, че всичко останало в предаването също е чиста лъжа. А това не е вярно - телевизията често насажда "разумното, доброто, вечното"

kashpirovska

Смях се до сълзи!Огнян Минчев направо изби рибата!А пък Койо Койев от Мъди Яна беше просто жалък тази сутрин.Естествено,като каже Добър ден,ние гледаме къде е слънцето!

Радев

Според Смислов единствено верни биха били прочувания, които сочат, че ГЕРБ и РБ ще имат най-малко 160 места. Така ли да разбирам? Защото и аз съм на мнение, че двете партии няма да съберат 120, ако въобще РБ влезне в парламента.

b.krustev

Радев, да ти кажа, и аз се съмнявам да хванат, но къде Смилов е написал нещо за 160 места? Хайде да не отиваме в другата крайност.

д-р Пeтроff

Прав е Смилов.Злоба Харис дава за БСП 500 000 гласа по-вече от евровота.Напрво е разсмиващо прозаично.Всички агенции са по калъпа на Позитано.От там се пръкнаха.От там забогатяха.Забогатяха и катокрадоха еврофондове,за което писа Бивол.Такова дърво ще гризнат пак червените и производите им,че чакам с нетърпение 05.10

SRQBoyboy

Много близо до десетката е ударила тази статия. Според теорията на конспирацията, а всъщност съвсем близо до истиснката стойност на нещата - социлологическите компании са рожби на консорцуума БЦП-ДС (ДПС). Големи пари са били изсипани от бившите комунисти за създаването на тези манипулативни центрове (уж) за проучване на общетвеното мнение. В тази отровна алхимическа лаборатория се мярка името на един от кадрите на Луканов (бог да го прости, но си беше кръстник на червената мафия) - Александър Мирчев. Бивш комсомолски активист, който мистериозно се оазова в центъра на финансов скандал през 2009, свързан с парнето на пари от нефтения бизнес на Казахския вожд Назарбаев. Мирчев сега е бос на мистериозната фондация "Krull" със седалище във Вашингтон. В интервюта, въртящи се в You Tube, Мирчев сам се разхвалва като голям експерт по икономиките на новие пазари - сиреч Източна Европа. В едно от интервютата той забравя, че You Tube е световен канал и се самообявява за бивш министер председател на България!? А всъщност е бил само секретар на кръстника Луканов. Мирчев изглежда има под ръка солидни финанси, защото той е човекът, помпащ пари в манипулативното съзвездие на социологичеките шамани. Има дании, че той поддържа връзка с Райчев, а има и някакво рондинство ссъс социолога със същата фамилия - дори е налице визуална прилика между двамата.

Развеселен

преди да ломоти глупости е добре Смилов да прочете прогнозите на Алфа и Екзакта. Да, много партии ще влязат. Да, ГЕРБ ще управляват. Да, без РБ! А можеше и да е с РБ. Ако ДСБ се държаха една идея по-прилично. Ама не...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.