Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите (РИОСВ) в Бургас ще извърши повторна проверка на увредените дюни на къмпинг "Смокиня" край Созопол, съобщиха оттам. 

Проверката ще бъде утре, понеделник. Ще бъдат определени точните координати от засегнатия имот, а за процедурата е поканен концесионерът или наемателят на плажа "Смокиня-Север". В съобщението от РИОСВ не става ясно кой е въпросният концесионер или наемател. Твърди се обаче, че той "ще бъде подведен под административно-наказателна отговорност".

Паричната санкция по закон е между 1000 и 10 000 лв. за подобен род нарушения.

Първата проверка на разкопаните дюни бе извършена на 12 януари след постъпил сигнал. Тогава от РИОСВ казаха, че нарушеният терен представлява дюнни местообитания, попадащи в Защитената територия "Природна забележителност пясъчни дюни местност "Каваци". 

Извършителят още не е установен. Увреденият имот е изключителна държавна собственост. Дюните са част от морския плаж "Смокини-север". Ивицата е отдадена на концесия или под наем от Министерство на туризма. 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.