Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Министерството на външните работи нищо не крие по казуса с либийския кораб, казусът е гражданско-правен и не бива да повлиява на двустранните отношения между България и Либия. 

Това обяви вицепремиерката и мъншен министър Екатерина Захариева. 

„Дано този казус да се реши възможно най-бързо и да не повлияе върху отношенията между двете страни. МВнР се опитва по всякакъв начин да помогне за това. Понякога тихата дипломация е много по-добра", каза Захариева.

По думите й МВнР не е информирано официално за намерение на Либия да задържа наши плавателни съдове, които навлизат на нейна територия, каквато информация се появи след опита за "превземането" му от страна на българския собственик с помощта на институциите. 

Екатерина Захариева коментира и излизането на Великобритания от Европейския съюз. "Брекзит" влиза в началото на седмицата в дневния ред на британския парламент.

„Европа не се нуждае от Брекзит. Надяваме се здравият разум да надделее и в крайна сметка да имаме един подреден Брекзит”, коментира министърката. И подчерта, че плавното излизане на Острова от Общността е в интерес и на българите, тъй като Лондон е сериозен търговски партньор на България.

По повод промените, срещу които протестираха българските превозвачи в Брюксел, Захариева смята, че: "Пакетът „Мобилност” не помага за единението на Европа и нарушава някои принципи, с които толкова много се гордеем".

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.