Когато в серия методично извършвани убийства се появи поредното мъртво тяло, мнозина търсят проницателния ум на Еркюл Поаро. А когато имената на белгийския детектив се появят в сценарий, малцина са актьорите, които могат да разплетат образа.

В ролята скоро ще гледаме Джон Малкович, а сега може да видим трейлъра към трилъра „Азбучни убийства” по романа на Агата Кристи.

Базирана на популярното криминале от 1936 г., „Азбучни убийства“ ще е минисериал от три части, съобщава „Индиуайър”. Поаро на Малкович се натъква на серия убийства, в които престъпникът избира имената на жертвите си, следвайки азбуката. Зад камерата е телевизионният режисьор Алекс Габаси, работил по „Хрониките на Франкенщайн”.

На Малкович партнират Рупърт Гринт (Рон от „Хари Потър”), Шърли Хендерсън („Дневникът на Бриджит Джоунс”), Андрю Бъчан („Всичките пари на света”),  Аня Чалотра  („Wanderlust”)

Това е най-новата адаптация по роман на Кристи. През април в платформата на „Амазон” излезе телевизионният минисериал „Изпитание за невинните” с участието на Бил Наи и Алис Ив. Продукцията се радва на добри отзиви от критиката, а публиката дава задоволителните 7,3 от 10 точки в IMDb.

През 2017 г. на голям екран тръгна „Убийство в Ориент експрес” със звезден актьорски състав - Джуди Денч, Мишел Пфайфър, Джони Деп, Уилям Дефо, Пенелопе Крус…

Премиерата на „Азбучни убийства” е на 1 февруари във видеоплатформата на „Амазон”.

Площад СЛАВЕЙКОВ