Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

„По-големи олигофрени и малоумници от платените жълтопаветни русофоби няма.“

Така е озаглавен коментар на сайта „Класа“ с автор Костадин Костадинов.

Безспорно всеки има право на свое мнение и на споделянето му. Особено когато става дума за медия.

Случаят обаче придобива друг оттенък, когато едно посолство очевидно подкрепя това мнение.

Как по друг начин да си обясним факта, че тази статия е споделена в официалния фейсбук профил на посолството на Руската федерация в България. Линк към този профил има и в интернет страницата на дипломатическата мисия.

 

 

Кои са олигофрените? Ясно кои – тези, които протестират срещу руската елха в центъра на София. (Елхата е подарък от Москва за столицата ни, а в украсата й личат големи червени звезди с пет лъча в специфична позиция... - б.р.)

Следобед линкът към статията във ФБ-профила отиде назад, като бе изместен от публикации с дата 21 октомври и 30 ноември. В сайта на посолството пък линкът вече не се виждаше.

Няма да цитираме статията, който иска, ще я намери и ще я прочете. Само ще споменем, че в нея се съдържа опит за хумористична пародия на одата „Опълченците на Шипка“ от Иван Вазов. Нарича се „О, Кремъл“ и неин автор е Николай Драганов. В нея вместо България - НАТО „нази гледа“. Намесени са „Слава на Украйна“, „Атанасов, наший генерал“, Иво Инджев, Стефан Тафров, Асен (вероятно Генов), Христо (вероятно Иванов), Бойко Борисов, та дори и партия ДЕОС.

Някои се смеят, други молят да ги погъделичкат, за да се засмеят. Всеки възприема творбата различно.

Споделянето от посолство на коментар с такова заглавие обаче е, меко казано, говори за липса на дипломатичност.

Най-малкото за това, защото не ни е известно българското прозападно и пронатовско правителство да е подкрепило открито протестиращите срещу елхата. Напротив – премиерът Бойко Борисов иска яхти, а не бойни кораби в Черно море.

И дума за акцията не е обелена нито в сайта на украинското посолство в София, нито във фейсбук профила му.

Досега не сме чували от постоянното представителство на ЕС да нарекат „олигофрени“ тези, които горят европейските флагове у нас. Случва се на шествия на някои български партии и около един точно определен паметник в София.

Нито пък от посолството на САЩ са отправили епитети към тези, които заливаха с червена боя бюста на Роналд Рейгън в столицата.

Разни хора/посолства, разни идеали.

Коментари

Елхата на Макаров

е срамно петно, върху столицата ни! И ако срещу нея са протестирали 3-5-10 човека..... власта на ББойко изпрати срещу тях жандарма с автомати! Може и танкове да е имало... но никоя медия не го спомена. Само Фактор пуснаха статия по темата! Знаете посланието на Бонапарт към Т Живков нали!
Blagovesta Vasileva's picture
Blagovesta Vasileva
тутифрути

младите не се

интересуват, но да почакат ще е късно когато разберат че Москва и Кремъл се интересуват от тях. Затова ние които знаем зъбите на мечката и дългите лапи на блатния народ трябва да припомняме каква заплаха идва от Сибир. Илюзия е, че Русия, някога ще стане демократична страна и ще се откаже от политическата идеология на империализма. А вие си обяснявайте как младите...дрън..дрън. А по отношение на младите и това къде ходят да работят и учат... мнозина са синчета и щерки на другари и са си останали верни на комунистическата идеология. Имам примери.
 's picture

godo1952

Петър

Вижте, младите хора говорещи езици въобще не се интересуват от темата за русофили или русофоби. Темата са Русия не присъства в съзнанието им, в мислите и разговорите им. Достатъчно е да видите в каква посока пътуват да работят и учат младите, достатъчно е да поживеете в тяхната среда и много бързо ще разберете, че те се интересуват от Русия толкова, колкото птиците се интересуват от орнитология. Не знам дали има хора, които още искат да се самозалъгват по темата за любовта към Русия, но посоката в която гледат младите, техните интереси и вълнения съвсем не са свързани с Русия. Не бъркайте младите с онази част от малоумните баби, които извозват със знаменцата до Бузлуджа. Комунистическата тоалетна на Бузлуджа някой ден ще бъде съборена, тя е осрана от пода до тавана, така както е осрана комунистическата партия, определена със закон за престъпна. Там се събират изкуфели малоумници, червения плебс, онези които пеят партизански песнички, а вечер говорят по СКАЙП с децата си, които отдавна живеят в Чикаго. Каква е връзката между партизаните и Чикаго могат да ви кажат само психиатрите. Иначе са русофили, но не изпращат децата си в Ростов на Дон или в Красноярск, а в Лондон, Чикаго и Мадрид. На лидерката им Нинова синът учи и ще работи в Калифорния. А тук червените балъци пеят, "партизан за бой се стяга ". Други идиоти развяват руското вместо българското знаме - но и техните деца не отиват в Русия, защо се "питам" след като в Челябинск и в Ростов на Дон също има работа. Значи развяваме руското знаме, но децата учат и работят в Лондон. Наглостта и лицемерието е само част от портрета на комунистите. Но има и балъци, дето ги лъжат за лява политика, а за слабоумието няма лечение. То е за цял живот. Опитайте се да говорите с 16-18 годишните за Русия и ще видите как ви гледат. По-нататък всичко ще ви стане ясно…
Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

Абе... ДРУГО СИ Е И СУЛТАНА ДА ТИ ГО КАЖЕ:

"България направи грешката и това бе в наша полза. Затова сега Европа ще купува от нас", подчертава турският държавен глава Ердоган...
Blagovesta Vasileva's picture
Blagovesta Vasileva
тутифрути

Фандъкова

да сложи тази елха с петолъчките в дома си. Веднага!!!!!!
Iliya Popov's picture
Iliya Popov
iliya

Без да съм русофил или

Без да съм русофил или русофоб не виждам нищо лошо или обезпокоитвлно в това, че Русия ни е подарила елха и на нея има червени петолъчки. Това е приятелски знак, но когато Плевналиев говореше за руската хибридна атака срещу нас , явно имайки надаждни сведения за това, малко хора се обадиха - повече се чуваха русофилските гласове.После май се оказа, че е бил прав, но минало и заминало. А иначе Русия никога няма да се откаже от интересите си на Балканите, това са имперски амбиции със стари корени.
i l's picture
i l
ivanll

пак латерната "русофоби!"

В България русофобите са малко, все пак 45 години сме възпитавани че Русия е само и единствено освободител, не и поробител, какъвто всъщност е била 45 години. Повечето българи са българофили, има малка част американофили, германофили и т.н. хора които и са заминали вече към страните, които са си харесали. Има обаче русофили, които не отиват в Русия, обаче и не обичат България, а по някаква причина искат България да стане част от Русия, всички да говорим руски език, да спазваме само руските традиции и да изтрием историята на България, защото ако не го сторим ще си личи че руската култура, език и църква са базирани на българските от 14ти век. Това е някаква особено уродлива форма на чуждоподанничество и предателство от особено креслива група хора, които обясняват на цяла България как ние сме лоши, зли, тъпи и продажни че искаме самостоятелна държава, която да отстоява своят интерес.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.