Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Софийският градски съд е прекратил делото срещу Христо Бисеров за конфискация на имущество за 2 милиона лева.

Това съобщи бТВ, като от съда уточняват, че са длъжни да го прекратят след тълкувателното решение на Върховния касационен съд, че при прекратено наказателно дело не може да продължава производството по искане на КПКОНПИ за конфискация на имуществото.

Пред Клуб Z от СГС също потвърдиха, че според тълкувателното решение на Общото събрание на ВКС отпреди 3 дни са длъжни автоматично да прекратят делото за конфискация, след като е отпаднало законовото основание за това.

Бившият зам.-шеф на парламента и ДПС Христо Бисров бе оправдан на 3 инстанции по дело, което започна с "фойерверки" заради преводи в чужда валута от чужбина, уж щеше после да е за пране на пари, а накрая остана за това, че не е попълнил коректно имуществена декларация, за неплащане на данъци и по член от НК, писан за "чейнджаджии" - че не е декларирал сделки с чужда валута.

Всичко започна с разделянето на разследването на две - "прането на пари" бе прекратено от самата прокуратура, а по другото получи на 3 инстанции категорични оправдателни присъди.

Сега става ясно, че нищо няма да бъде отнето на бившия заместник-председател на парламента, без значение колко доказателства има за незаконните му имоти и доходи, напомня бТВ.

Паралелно със споменатите по-горе наказателни дела преди две години срещу Бисеров, съпругата му и доведения му син започна дело за конфискация на имущество за близо 2 милиона лева.

Ключови думи

Коментари

Sin

И този е като Доган, Пеевски, Б.Борисов, Цв. Цв., Цонев и пр. Радва се на специално Правосъдие. Това за първа класа. За нас другите - четвърта. Като не си плащаме, ще ни подмяткат както си искат. Като Иванчева.

Поредния крадец и мошеник на едро спасен от управляващите!

Не се чудете защо ГЕРБ така предателски обърнаха гръб на съдебната рефорна подоготвяна от Реформаторския блок! ГЕРБ + ДПС + БСП + ДС винаги в единен строй!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.