Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Това, че Орбан е най-активен защитник на бившия македонски премиер Груевски е обяснимо преди всичко с общия им политически афинитет към Русия на Путин и желанието на Орбан като руски лобист да подпомогне осуетяването на македонското членство в НАТО. Крайно време е да се прекрати оценяването на Орбан като европейски политик само през призмата на неговото несъгласие с политиката на Брюксел по миграцията.

Това несъгласие не само вдигна високо рейтинга му, но и успешно прикри други, далеч не толкова привлекателни специфики на неговата позиция като премиер на Унгария. През последното десетилетие Виктор Орбан установи режим на "мек" авторитаризъм в Будапеща и идеологизира максимално позициите на унгарската държава в посока десен радикализъм - до публичното му признание и категорично заявена цел да промени политическия режим в Унгария към "нелиберална демокрация". Орбан не крие, че негови примери в тази посока са Владимир Путин и Реджеб Ердоган. В последно време зачестяват сериозните информации и анализи, че Унгария се превръща все повече в плацдарм на руските стратегически интереси и на мероприятията на специалните служби на Москва.

Именно от тази позиция Орбан категорично осъди смяната на управлението в Скопие и съдебното дирене срещу бившия премиер Груевски. Днес на практика Орбан предоставя убежище на Груевски - за да не влезе последния в затвора за това, че се самозабрави начело на изпълнителната власт и купи за своите скромни нужди на премиер "Мерцедес" на умерената цена 650 000 евро (шестотин и педесет хиляди евро). (Един македонски колега казва - да беше само "Мерцедесът", с мед да го нахраниш... "Мерцедесът" е дребна работа, разбира се, но очевидно безобразие, лесно доказуемо в съда.)

Разбира се, участвайки в общия руски план за осуетяване на европейската и атлантическа интеграция на Македония и в подкрепата за антибългарския бивш премиер Груевски (също политическо лице в услуга на Москва и Белград), Орбан практически открито заявява позиция в пряк ущърб на българските национални интереси.

Бих отишъл и стъпка напред - с подкрепата си за режима на Груевски и на руските подмолни действия срещу интеграцията на Македония в западния съюз Орбан демонстрира открито неприятелска позиция спрямо България. Струва си българското правителство да отрази тази позиция и да я коментира. Още повече, че партиите на Орбан и на Борисов са сестрински партии в ЕНП. Хубава "сестра", няма що...

Коментарът е от профила на Огнян Минчев във Фейсбук. Заглавието е на редакцията

 

 

Коментари

Аха, ще ти се

Аха, ще ти се Позицията му към нас е приятелска, а подкрепата за Груевски е от глупост. Сорос е решил да ни използва, за да признае македонска църква и да подкопае сръбската, гръцката и българската нации, които са истински нации, за сметка на фалшивите - черногорска, босненска и македонска. Само че БПЦ не са толкова загубени, а вие сте на заплата при Сорос.

Сорос е дал кинти на

Сорос е дал кинти на Вратоломей, който няма никакви в Истанбул, за да му свърши една работа в Украйна. Освен това, понеже Вратоломей не иска да признае МПЦ в ущърб на сръбската църква, са решили да вкарат БПЦ в тая манджа, за да признае отцепването на МПЦ от БПЦ. Е няма да стане. А вие по принцип сте безбожници, какво се заинтересувахте от религия тая година, направо ми скрихте шапката.
 's picture

Бобо

Жирката

Абе Жирко тебе май Жириновски ти е кръстник , бая Ватнишка плява си изокал ..... ама май Сорос ти е взел акъла ....

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.