Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Евгения и Николай Баневи са с повдигнати обвинения за присвояване и данъчни престъпления в периода 2010-2011 г., съобщи на брифинг по делото наблюдаващата прокурорка Мария Дойчева. Общият размер на присвоеното имущество е над 1,5 млн. лв., а общият размер на щетата за фиска е над 500 000 лв.

В обвиненията не са включени апортите. В петък главният прокурор Сотир Цацаров уточни, че сегашното обвинение е "отправна точка" за по-голямо разследване

"Това дело ще онагледи т. нар. бандитска приватизация, - посочи заместникът на главния прокурор Иван Гешев. - Отправна точка на съдебното производство е приватизираният завод "Полимери" и неговото източване и обезкостяване".

Адвокатите на Евгения и Николай Баневи пък ще внасят възражения по обвиненията на спецпрокуратурата, обявиха те в съобщение до медиите.

Двамата бяха арестувани в петък в Ница, по европейска заповед за арест и за разследване. Специализираната прокуратура започна следствени действия в София и страната във връзка с дейността на приватизирания завод "Полимери" АД, предишна тяхна собственост.

"Евгения и Николай Баневи не са се крили. Семейството с трите деца съвсем легално е било на път за София, тъй като малките са във ваканция и са искали да я прекарат в България", уточняват адвокатите.

И подчертават, че двамата нямат имот в Ница, а са наели къща от есента, защото планират трите им по-малки деца да започнат да учат във Франция.

Защитниците на семейството са критични и към ареста, който според тях е бил излишно зрелищен, защото двамата са имали вече билети за връщане в София. Освен това след ареста децата им са останали почти без пари, сами на летището, и са се прибрали сами в наетата къща, където са вече 3 дни без надзор.

Коментари

Въй, горките дечица - сами и

Въй, горките дечица - сами и без надзор в Ница ... горканчивците те! Адвокатите, плещешти тези глупости, са се погрижили, без циркове, моля!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.