Доверието си към банковата система се завръща и хората и фирмите пак са започнали да слагат пари на депозити, показва статистиката на БНБ. 

През юли срочните депозити са се увеличили с 369 млн. лв., като са достигнали 57,352 млрд. лева. Заради масовото теглене на пари по време на кризата с Корпоративна търговска банка (КТБ) и Първа инвестиционна банка, през юни депозитите в страната намаляха с 1,043 млрд. лева. 

Според последните данни през юли депозитите на физически лица, еднолични търговци и неправителствени организации са се увеличили с около 124 млн. лева. Така през юли общият размер на депозитите в тази категория е достигнал 38,708 млрд. лв. при 38,584 млрд. лв. през юни. За сравнение, през юни от влоговете на населението бяха изтеглени 478 млн. лева.

През юли пазарът на кредити е почти замрял, като стойността на отпуснатите заеми е 55,756 млрд. лв. - само с 49 млн. лв. (0,08%) повече, отколкото през юни. Увеличение има само при междубанковите кредити, докато при фирмените и заемите за населението се наблюдава спад.