Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Министър-председателят Бойко Борисов днес се обяви срещу идеята на неговия заместник и коалиционен партньор Красимир Каракачанов държавата да регулира печалбата на производителите и на търговците на стоки от първа необходимост като хляб, мляко, сирене, яйца.

"Тук изцяло се присъединявам към Доналд Тръмп, който каза: социалистическото управление, е най-лошото управление. Нали така?", каза Борисов пред български журналисти в Ню Йорк по време на протичащата в момента сесия на Общото събрание на ООН.

По-рано днес в София Каракачанов предложи да бъде изготвена социална кошница с основни хранителни продукти, която да включва храни от първа необходимост като хляб, кисело мляко, прясно мляко, краве сирене, краве масло, кашкавал тип „Витоша“, пилешко и свинско месо, 10 бр. яйца, брашно и олио от български производители.

"Идеята е този пакет от храни да имат ясно разписани ставки за печалба на производител и търговец – мярка, която ще гарантира балансирани крайни цени.", пише в предложението, оповестено от Каракачанов чрез профила му във фейсбук.

"Аз разбирам всички колеги - понеже предстоят избори за евродепутати - ... и всички се надпреварват да дават кой от кой по-екзотични идеи", каза Борисов. "Аз не знам как ще фиксираме горна граница на цени".

Той добави, че е помолил министъра на финансите Владислав Горанов да обсъди с Каракачанов неговата идея и че "ако в нея има хляб, разбира се ще я направим...нека да не я заклеймяваме".

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.