Испания победи Англия с 2:1 с обрат в най-интересния мач от съботния ден в турнира Лига на нациите. Двубоят на стадион "Уембли" е от 4-та група на дивизия "А". 

Това бе първи мач начело на "Ла Роха" за новия треньор Луис Енрике, който пое селекцията след Световното. Преди началото на срещата Хари Кейн получи "Златната обувка", която спечели на Мондиала, като голмайстор №1. 

Началото бе отлично за домакините. Маркъс Рашфорд откри в 11-ата след брилянтна атака - той отблизо матира съотборника си в "Манчестър Юнайтед" Давид де Хеа.

Радостта на по-голяма част от публиката на "Уембли" обаче не трая дълго. В 13-ата Саул Нигес изравни - тогава на свой ред гостите си подадоха топката отлично по десния фланг.

Пълният обрат дойде в 32-ата, когато Родриго засече топката в мрежата при центриране. Англичаните имаха пропуски, в една ситуация Де Хеа блестящо отрази нов изстрел от упор на Рашфорд.

В началото на второто полувреме завърналият се в националния тим Люк Шоу сблъска главата си в тялото на Дани Карвахал и падна на тревата. Шест минути му бе оказвана помощ, преди да бъде изнесен на носилка. След края на срещата стана ясно, че "дяволът не е толкова черен". Шоу дори е седял в съблекалнята и е бил контактен. 

Той може да е отървал комоцио, но дала това е така ще стане ясно днес. Няма счупвания или други поражения.

А в следващите минути Испания доминираше тотално, като пропусна да вкара трети гол. Постепенно англичаните си върнаха контрола и пак почнаха да застрашават Де Хеа. Стражът още веднъж отрази акция на Рашфорд.

В крайна сметка Испания спечели ценна победа на терена на основен съперник.

Тази вечер от 19 часа България приема Норвегия от дивизия С.