Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Синът на бизнесмена Ветко Арабаджиев и съпругата му Маринела - Вълчо - излиза на свобода срещу парична гаранция от 20 000 лв. Това реши Специализираният наказателен съд, след като заседава по мерките за неотклонение цял ден в неделя. Заседанието бе при закрити врати и първоначално съдебният състав отказа да обясни защо. По-късно от прокуратурата се разбра, че причината е, че в делото имало приложени специални разузнавателнни средства. 

Съдът счете, че няма опасност малкият син на семейство Арабаджиеви нито да се укрие, нито да извърши друго престъпление, макар да има достатъчно доказателства за участие в престъпна група за данъчни престъпления. Освен Вълчо под гаранция остават и двете счетоводителки Ромелия Кирилова и Елена Караянчева, задържани заедно с него, стана ясно след края на заседанието на съда, съобщи Нова тв. 

Синът на Арабаджиеви беше задържан още в петък в хотел "Маринела" при мащабна акция в София и Пловдив. Прокуратурата твърди, че са намерени и 10 млн. лева кеш при обиските.

Самите Ветко и Маринела Арабаджиеви, за които от събота има издадена европейска заповед за арест, от неделя вече се издирват и с червена бюлетина от Интерпол, съобщи БНТ. Вълчо Арабаджиев и двете счетоводителки са обвинени в участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления.

Повече от три часа защитата на арестуваните Вълчо Арабаджиев и счетоводителките чете материалите по делото. Малко преди съдебното заседание са били внесени още 20 тома документи. Очакваше се делото за мерките за неотклонение да е в понеделник, но прокуратурата внесе материалите в неделя. 

 

Коментари

Денислав Гочев's picture
Денислав Гочев
ГЕРБСДПС

Добре че е интерпол

Хах за тези милионите крали ама може гаранция, а за докосналата с нос пари Иванчева само вериги че да гледат калинките какво става ако не си с мафията.. На тези Арбаджиеви правителството голям чадър им е правило щом дори не са се старали да крият незаконните си пари... а и като домакинствахме евро депутатите в техните хотели ги пращали.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.