Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Изпълнителното бюро на БСП се разграничи от общинския съветник от Бургас Бенчо Бенчев, който бе задържан в Истанбул с Димитър Желязков - Митьо Очите. Това съобщиха от "Позитано" 20 ден след акцията.

Ръководството на социалистите настоява Бенчев незабавно да напусне изборния си пост в общинския съвет на Бургас и се разграничава от него. От съобщението става ясно, че Бенчев не е член на БСП. През 2015 г. на последните редовни местни избори е влязъл в листата на социалистите като "гражданска квота". 

Задържането на Бенчев с Митьо Очите не е първият случай, в който от соцпартията се разграничават от него, обяснявайки, че не е член на БСП. През 2017 г., когато общинският съветник, издигнал се до зам.-председател на местния парламент в Бургас, се появи с поръчков "Ролс-ройс" Корнелия Нинова го порица. И се разграничи от него. Но до изключване на Бенчев от групата на социалистите в общинския съвет така и не се стигна тогава. 

На тази снимка, публикувана от всекидневника "Карар", се вижда как цивилни полицаи водят задържан приличащ на Бенчев. 

Влизането му в листите на БСП преди 3 години не е първият му досег с политиката. И през 2003 г. става общински съветник, но от листа на местна бизнес коалиция. 

Самият Бенчев е крупен бизнесмен, занимава се със земи и зърно, строителство и т.н. Според регистрите името му фигурира или е фигурирало като собственик и съдружник в близо 20 дружества, с най-различен предмет на дейност, но най-вече в двата споменати бранша. 

До 2013 г. Бенчев е съдружник с другия задържан от политическите среди в Истанбул, заедно с Митьо Очите - бившият бургаски депутат от ДПС Несрин Узун. Двамата са във фирмата "Би Ен Джи" ООД, но през 2014 г. тя е закрита и заличена от Търговския регистър. Предметът й на дейност е бил недвижими имоти, хотелиерски услуги и т.н.

Бенчев и Узун са управлители и съдружници и към днешна дата на фирмата "Екотур - Странджа". Имат и още две фирми, в които участват заедно - "Блу Рокс", която се занимава с проучвателна дейнност, добив и обработка на полезни изкопаеми, както и "Агро Астера" ООД - за покупко-продажба на имоти с цел продажба. 

Интересно е и участието на Бенчев във фирмата "Аркус-Сигурност Бургас". Един от съдружниците е Ангел Алексиев, а преди години в нея е бил и Александър Алексиев - убитият преди две години гард на Митьо Очите в Слънчев бряг. Двамата са баща и син, става ясно от публикации в местни бургаски медии покрай убийството. Компанията има две спечелени обществени поръчки до момента, свързани с охрана в Несебър и Бургас, на обща стойност около 150 000 лв. 

 

Коментари

:)

Тя и Корни не беше от БСП. Ама беше и си е приватизаторка. Като Бело Белов от Топенерджи, приватизирал Химимпорт, които изкупиха акциите на Нинова от Техноимпекс. Колеги на Белов в Топенерджи бяха Рем Вяхирев, Илия Павлов, Румен Овчаров, Сашо Дончев...

Присъдата

на техния преход: „Защо елитът на прехода тотално се размина с щастието Не научи важен урок – за да е добре, трябва и останалите граждани да живеят добре …“ https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6993667

Калин

Какво казала Нинова, едва ли има някакво значение за хората. Те знаят кой е Бенчев, кой е Гергов, кой е Сашо Дончев, знае кои са собственици на банки и предприятия, кои са оръжейни босове, ами вижте им биографиите. Всички са комунисти и хора от службите на ДС. Хората по места чудесно знаят комунистите от техния район какви бизнесмени станаха, какви коли карат, къде учат децата им. На г-жа Нинова синът и работи в Ню Йорк, а не в Ростов на Дон или Челябинск. Локумите за лява политика, за Нова визия за България, за премахвани санкциите срещу Русия са за червения планктон, който още им вярва. На Бузлуджа се събират малограмотни и неимформирани хора, безкнижници, които нямат образование, път и бъдеще пред себе си. Хора от едно поколение, което няма да създават бъдещето на България. Нинова преследва властта, никаква лява политика не я интересува. Разчита на полуграмотни люде, но и това е до време. Комунистите нямат бъдеще, нито тук , нито където и да е по света.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.