Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Заместник-председателят на общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев от около месец притежава луксозен ролс-ройс. Бенчев е избран с листата на БСП, но е от гражданската квота. Луксозното му возило накара лидерът на социалистите Корнелия Нинова да се разграничи от него.

"Аз също се разграничавам от нея", заяви Бенчев пред Нова тв. 

И многозначително допълни:

"Много хора съм чувал да казват, че Бенчо може без БСП, но БСП без Бенчо ще му е трудно и ако направят така, че да се разделим наистина, това, което получаваха като помощ всякаква - логистична и материална, щетите ще са много и наистина ще им е много трудно за в бъдеще. Говоря за бургаската организация, не за националната."

Цялата история за пореден път убедила Бенчев, че "в тази България трябва да си некадърен, прост, беден, за да те уважават, за да си морален".

"А морално ли ще бъде да скрия възможностите си и да карам някой москвич или жигула", зачуди се Бенчев.

Според него, за да кара човек ролс-ройс, "трябва да е навършил повече години".

"Тя е така по-тежка, по-бавна, не е като бентлито. Реших да си взема ролс-ройс, защото ми омръзна да карам комбайни примерно. Имам три комбайна, които струват повече от ролс-ройса като цени, но никой не снима комбайните, снимат колата. Там, където се трудя, никой не го интересува, интересуват се от удоволствието. Какво удоволствие да се возя по-нормално, да ми е удобно, виждате, като офис е", обясни Бенчев.

Той се занимава с производство на зърно и строителство и заяви, че си изкарва парите с честен труд.

"Аз, за разлика от нашите политици, които си сменяха цветовете, аз не съм в никоя партия освен в собствената си. "Достойна България" се казва и е коалиционен партньор с БСП втори мандат, и смятам, че съм дал много повече на БСП, отколкото те на мен", изтъкна Бенчев.

И декларира, че е платил 10 млн. лв. данъци само за една от фирмите си. И не вижда нищо нередно в това на 65 години да си позволи луксозната кола.

"Аз съм член на централното ръководство на Съюза на пенсионерите, не знам дали знаете вие - и за пенсионерите съм правил толкова много, дал съм собствени средства, отопление през зимата, покриви правих на един клуб - 12 хил. лв., постоянно им помагам финансово, аз живея с пенсионерите, даже са моя кауза", заяви Бенчев.

Неговата филосовия за управлението на държавата е следната:

"Няма ляво, няма дясно. Има кадърни и некадърни хора. Няма леви, няма десни, защото едното без другото не може. Как може да се прави социална политика, ако нямаш средства, ако нямаш материални активи и пари."

Бенчев има досие в ДС, в което е бил описан като хулиган. Според него това е, защото е ходил с дълга коса и е слушал "Бийтълс".

Бизнесменът обобщи, че очаква извинение от Нинова. Според него тя се изказва неподготвена, защото двамата никога не са се срещали.

Коментари

kate pate's picture
kate pate
new

Бенчо е пич!

Бенчо е пич!
 's picture

kuleto44

По точна и вярна

По точна и вярна характеристика на БСП-то и новата му лидерка не съм срещал до сега. Стискам ти ръката, другарю Бенчо -съвсем насериозно. Ти наистина си пич!

Поредният знак за

това, че БСП поне малко се опитва да се отърси от зависимостите, които я вкараха в политическа задънена улица по времето на Тройната коалиция. За разлика от всички останали "парламентарни" партии, които ставт все по-неразличими в старанието си да осигурят държавно благоденствие за частните си корпоративни собственици.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.