Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Френските национали вече са родна земя със световната купа, която спечелиха след 4:2 на финала на руския Мондиал срещу Хърватия. Те бяха посрещнати още на летище "Шарл дьо Гол", където ги чакаха десетки хиляди фенове.

Прочутият парижки булевард отново е пълен.

Тълпата експлодира при появата на капитана и вратар Юго Лорис с отличието, второ за "петлите" в историята. Заедно с Лорис беше селекционерът Дидие Дешан.

От летището селекцията се отправи към Елисейския дворец на прием, даден от президента Еманюел Макрон. Там й бяха оказани почести, имаше снимки с президента и неговата съпруга.

Следващата спирка бе булевард "Шан-з-Елизе", на който от часове вече чакаха над 500 000 души по данни на световните агенции. Там "сините" дефилираха на открит автобус. В цял париж се скандираше "Дешан, президент".

Купонът отново приключи късно вечерта. Сякаш никой не искаше да си тръгва, а това е последният ден с празници по улиците.

Юго Лорис, президентът Еманюел Макрон и съпругата му.

Спирки на обществения  транспорт в Париж вече носят имена, свързани с триумфа в Русия, информира "Ройтерс", цитирана от БТА.

На треньора Дидие Дешан ще бъде кръстена спирка на метрото - "Нотър Дам де Шан" ще се казва вече "Нотър Дидие Дешан" ("Нашият Дидие Дешан").

Дидие Дешан вече е увековечен.

Поетът Виктор Юго ще трябва да сподели своята паметна плоча на транспортната карта на Париж заедно с Юго Лорис.

Метростанция "Берси ле Бльо" вече е трансформирана в "Мерси ле Бльо" ("Благодарим на "сините").

Спирката "Шарл де Гол Етоал" също е с новото име - "Он а 2 етоал" ("Имаме 2 звезди") - по една за всяка спечелена световна купа (горе).

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.