Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Как изглеждат отношенията между председателите на парламентарните групи на управляваща коалиция - Цветан Цветанов от ГЕРБ и Волен Сидеров от "Обединени патриоти"? Водачът на "Атака" покани тази сутрин от ефира на Нова тв Цветанов на "неделно училище" и "лекции" какво може да се говори и какво не, за да не се правят "дипломатически гафове". 

Поводът за задочната размяна на реплики са думи на самия Цветанов от вчера, когато той заяви, че "Русия и Китай за заплаха за мира". Това стана след края на 82-рото Междупарламентарно заседание Европейски парламент – Конгрес на САЩ, което се проведе в София. Точните думи на зам.-председателя на ГЕРБ бяха:

"Русия и Китай са едни от основни потенциални заплахи за мира и стабилността, разбира се, и  фалшивите новини, и всички провокативни действия от някои държави, но ЕС и САЩ заедно могат да се противопоставят на всички тези заплахи".

В отговор Сидеров заяви:

"Това е груба грешка, такива думи не се говорят. Да кажеш, че Русия и Китай са заплаха за мира - това е груб дипломатически гаф. Аз отдавна съм казал, че мога да направя едно неделно училище, да изнасям лекции."

"Да е ясно кава е вредата за България, защото на Русия и Китай едва ли им пука какво говори в България Цветан Цветанов..."

"Русия и Китай не са заплаха за мира, а други империи са..."

Волен Сидеров допусна, че заместникът на Бойко Борисов в ГЕРБ "вероятно иска да се хареса" на американците, но докато Цветанов говори тези неща – Тръмп подписва за среща с Путин. "Къде тогава остава този ентусиазъм – комсомолски ще го нарека..", попита още Сидеров.

Това не е първият случай, в който лидерът на "Атака" кани политици на уроци - предишният път такава покана той отправи към президента Румен Радев - при това в присъствието на Цветанов, който, оказа се днес, също имал нужда от лекции при националиста. 

Лидерът на "Атака" и председател на управляващите "Обединени патриоти" в парламента отново заяви, че България трябва да признае Крим за руски.

"Аз съм убеден, че ще дойде време, когато и Цветанов, и други като него, ще кажат: “Беше прав за Крим, той ще си остане руски”. Ако първи признаем Крим - от това България ще спечели - там искат всичко – услуги, стоки, строителство.", каза още Сидеров.

Пред Нова тв парламентарният водач на "патриотите" каза още, че Европа е допуснала мигранти на своя територия заради "натиск от американците" и "мрежата на Сорос". Според него причината за мигранската вълна въобще е политиката на САЩ, която "разрушиха" страни като Либия, Египет, Ирак. Само Сирия не били успели да съсипят американците, защото "се намеси Русия". Сидеров си приписа и авторство на някои от идеите, които сега се тиражират за мигрантската криза:

„Радвам се, че след толкова години в българската политика направих една школа. Сега виждам, че лидерите на най-голямата дясна и най-голямата лява партия говорят тези, които аз съм излагал през годините”, каза той за коментарите на премиера Бойко Борисов и лидерката на БСП Корнелия Ниновапо повод мигрантската криза.

„Миналата седмица лидерката на опозицията критикуваше правителството защо не взима повече мерки за мигранти. През 2013-2014-та аз предлагах същото, имаше техен премиер – Орешарски. Предлагах затваряне на границата. Сега го чувам от премиера същото нещо. Е, след 5-6 години закъснение, но пак се чува. Това е добре, защото най-после България изразява на глас това, което е нейният интерес. Чувам от премиера нещо, което преди години щеше да е наречено национализъм, шовинизъм. Европеец съм, но първо съм българин – това съм го повтарял стотици пъти”, заяви Сидеров.  

Сидеров похвали и Председателството на България на Съвета на ЕС, което приключи вчера, защото "най-накрая България се чува". 

Лидерът на "Атака" заяви още, че с ГЕРБ винаги е имал разминавания в някои позиции, но е влязъл в управленската коалиция, защото е трябвало да се формила управление. Политиките на "Атака" и "патриотите" сега били насочени към икономическата политика.

Коментари

Mark Watson's picture
Mark Watson
watmark

некои съображения

Не България а Сидеров ще спечели...

Другото име за ПФ

Първа инвестиционна банда
 's picture

Kovatz

Ямболският фотографчия...

Тоя започна яко да го тресе манията за величие...
Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

БОЛЕНЧО, БОЛЕНЧО,

Пенсиите са увеличавали с 3,8% след две години "управление" на ОПГ-то.. Обединен паричен фонд с ПП ГРОБ.. За едно ПОРЕДНО тримесечие - газта с 11%, парното със 7%, тока с къде 10% и т.н. Ама важното е, че успешно сме са ИЗЕВРОПРЕЦЕДАТЕЛСТВУВАЛИ.. И ша дъвчем таз тема, ша смучим из палци, колко успешно сме давали думата на участници в нещо, дет ни е било ред и ни съй падало по право.. Не по заслуги, конкурс или нещо друго от този род.. А по-важното е да не обръщаме внимание на таквизи банални теми от чуждите медии - България е най-бързо изчезващата страна в СВЕТА, по данни на Комитета за икономически и социални въпроси на ООН... Ама то туй за патрЕотарите проблем ли е? Или в тази вързка - " Над 40% от смъртните случаи в България е можело да бъдат предотвратени.", ама световнио рекорд на Боко ПЪРВИ, ВТОРИ и ТРЕТИ с най-много риформи в здравеопазването ( ката година нов министърин и нова рИформа) не му е бил признат, та затова.. Ама по важното е, че Баце бил европеец, ама България му била УЖ по-скъпа, пък на Цвъки Цецерона - Русия и Китай са виновни, пък за Бъчи Шматката - надхвърлили сме очакванията на Европа, щот само за младежкио форум сме се били представили както подобава..

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.