Премиерът Бойко Борисов коментира преди началото на заседанието на правителството спирането на предаването на Милен Цветков по Нова тв, което трябваше да бъде посветено на фалшивата новина, че е купил гръцки остров.

"Умолявам ви – дали се цензурирате, дали се автоцензурирате, но моля ви, не ми забърквайте името. Каквото искате - пускайте, каквото искате - правете, но да ми замесвате името, не е честно. Всичко, което има фалшиво, да го пуснат - все ми е тая. Защото рано или късно истината излиза. Имате прекрасни разследващи журналисти, пуснете ги да отидат да проверят и ако е истина, ще дойда и ще си оставя там оставката. Но не издевателствайте така върху мен. Няма какво да се прикрие от моята дейност. И аз имам семейство и те гледат."

С тези думи Борисов се обърна към оператора на Нова тв, който бе в залата, за да снима началото на заседанието.

В понеделник вечерта в "Часът на Милен Цветков" беше излъчено повторение на старо предаване. Това предизвика зрителски коментари и въпроси дали става дума за цензура. 

Сред предварително анонсираните теми на фейсбук страницата на предаването с начален час полунощ беше обявена и: "Какво накара премиера Борисов да се възмути от фалшивата новина, че е станал собственик на гръцки остров?"

В неделя от Брюксел Бойко Борисов специално отдели време, за да опровергае появили се информации, че според гръцки медии си е купил гръцки остров. Подобни твърдения се появиха в жълти медии. В гръцки издания обаче такава информация липсва.

На запитване на Клуб Z от Нова тв отговориха, че планираният епизод "не отговаря на стандартите на телевизията за обективност, истинност и баланс на гледните точки във всички предавания".