Нова телевизия обясни защо в понеделник вечерта не е излъчен записаният малко по-рано пореден епизод от предаването "Часът на Милен Цветков". На запитване на Клуб Z от телевизията отговориха, че планираният епизод "не отговаря на стандартите на телевизията за обективност, истинност и баланс на гледните точки във всички предавания".

В понеделник вечер в "Часът на Милен Цветков" беше излъчено повторение на старо предаване. Това предизвика зрителски коментари и въпроси дали става дума за цензура.

Сред предварително анонсираните теми на фейсбук страницата на предаването с начален час полунощ беше обявена и: "Какво накара премиера Борисов да се възмути от фалшивата новина, че е станал собственик на гръцки остров?"

В неделя от Брюксел Бойко Борисов специално отдели време, за да опровергае появили се информации, че според гръцки медии си е купил гръцки остров. Подобни твърдения се появиха в жълти медии. В гръцки издания обаче такава информация липсва.

Предаването е било заснето и готово за излъчване. По темата за "острова" на Борисов са гостували гръцки бизнесмен и адвокат, научи Клуб Z от източници от телевизията. Водещият Милен Цветков каза, че не иска да коментира.

Ето цялата позиция на Нова телевизия:

"Планираният епизод от 25 юни 2018 г. на „Часът на Милен Цветков”, късното шоу на Нова, не бе излъчен, защото не отговаря на стандартите на телевизията за обективност, истинност и баланс на гледните точки във всички предавания.

Високите изисквания към работата на журналистите са гаранция за качество, на което NOVA държи без изключение. Нова Броудкастинг Груп подкрепя и ще продължи да отстоява в своята дейност редакционната си независимост, съобразена със закона, етичните и морални норми, и добрите професионални практики".