Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Унгария засили антиимиграционните си мерки с план за въвеждане на 25-процентен данък за подпомагащи имиграцията правозащитни организации, предаде Ройтерс, съобщава БТА.

Правителството на премиера Виктор Орбан е сред най-отрицателно настроените към имиграцията в Европа. През април Орбан бе убедително преизбран, а сред предизборните му обещания беше прилагането на твърди мерки срещу неправителствените организации, които според него подкопават целостта на Европа с подкрепата си за мигрантите.

"Искаме да използваме данъчната политика като мярка срещу организираната миграция", се казва в изявление на унгарското финансово министерство.

След изборната си победа правителството на Орбан бързо внесе в парламента законопроект за криминализиране на помощта за мигрантите, като активистите са застрашени с присъди затвор.

Внесеният през февруари първоначален текст включваше 25 процента данък за неправителствените организации, чието финансиране идва главно от чуждестранни донори, но тази част отпадна.

Днес финансовото министерство обяви, че отново ще включи предложението за такъв данък в друг законопроект. То заяви, че "специалният данък върху имиграцията" е необходим, защото защитата от незаконната имиграция е значителен допълнителен товар върху бюджета.

Засега не е ясно върху какво ще се налага данъкът или кога ще започне да се събира.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.