Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Унгарското правителство ще представи в парламента нова версия на законопроекта, известен като "Да спрем Сорос", съобщи Ройтерс. Тя предвижда да се налагат криминални наказания на групи, които са обвинение, че подпомагат или финансират незаконни имигранти. Това каза висш представител на правителството.

Законопроектът е част от кампанията на кабинета на Виктор Орбан срещу Джордж Сорос.

Държавният секретар Чаба Домотор съобщи пред репортери, че предвидените промени ще бъдат огласени днес.

Орбан е на власт от 2010 г., през април т. г. спечели трети мандат със сериозно мнозинство като разчиташе на подкрепата на малките населени места. Той непрекъснато увеличава властта си като контролът му над медиите расте. 

Унгарският премиер използва образа на Сорос като плашило през последните месеци, обвинявайки го, че се опитва да ислямизира Европа и иска да подкопае християнските ценности на Унгария. Правителството на "Фидес" започна кампания срещу финансирани от милиардера образователни и неправителствени организации.

"Отворено общество" вече обяви, че напуска Будапеща. Въпреки натиска Централноевропейският университет засега остава в Унгария.

"Това ще е правната рамка, а съдилищата ще решават как ще квалифицират определени активности", допълни Домотор.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.