Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Управляващата в Унгария партия ФИДЕС иска да промени конституцията, за да гарантира, че Европейският съюз няма да може да принуди страната да приеме мигранти, предаде Ройтерс. 

Информацията бе разпространена от Унгарската телеграфна агенция (МТИ), която цитира председателя на парламентарната група на ФИДЕС Мате Кочиш.

Унгария и някои други бивши комунистически държави в Източна Европа се противопоставят категорично на усилията на ЕС да убеди страните членки да споделят тежестта на приемането на мигрантите, търсещи убежище в блока, повечето от които са мюсюлмани.

Премиерът Виктор Орбан внесе в парламента предложение за подобна конституционна промяна още през 2016 г., но тя не успя да получи необходимата подкрепа от две трети, след като опозиционната партия Йоббик я блокира. На изборите на 8 април обаче партията на Орбан спечели трети пореден мандат, с над две трети от гласовете, което й позволява да приеме промени в конституцията.

Мате Кочиш добави пред МТИ, че партията иска парламентът да обсъди закон "Спрете Сорос", който да затегне правилата за неправителствените организации, включително подкрепяните от родения в Унгария милиардер Джордж Сорос. Орбан обвинява Сорос, че иска да наводни Унгария с мюсюлмански мигранти - обвинение, което намиращият се в САЩ филантроп отрича, припомня Ройтерс.

БТА

Коментари

Абсолютно правилна позиция.

Миграцията е пряк резултат на американските, британски и френски войни и подмолни акции в Близкия Изток и Източна Европа през последните 25 години. Без изключение това бяха незаконни, агресивни войни и "специални операции", които Източна Европа беше принудена да "подкрепи" с огромен политически натиск и въпреки желанието на населението си. Проблемите и разходите, които тя създава нямат нищо общо с нея - американците, британците, французите и другите участници да се бръкнат сами, ако обичат, за проблемите, които създадоха и създават.

Те дори да ги разселят, ония

Те дори да ги разселят, ония ще избягат в Германия. Въпросът е кой колко ще опъва нервите на другия. Унгария, Полша, Чехия, Австрия, Словакия, Латвия, Хърватия, Румъния, изобщо не смятат да се церемонят с брюкселските зелки. България се прави че я няма, но наш Бойко отлично знае, че и последното резано магаре ще се омете оттука защото те са слаби и на запад, а ако ще се превзема Европа, целта им е Западна Европа. Първомайските демонстрации показаха, че европейците няма да се примиряват

Фидес имат мнозинството да го

Фидес имат мнозинството да го направят. Да му мислят тия дето си избраха да ги управляват макарони, женени за баба си

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.