Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Депутатът от ДПС Йордан Цонев коментира пред Нова тв последния доклад на "Репортери без граници", според който България продължава да пада по отношение на свободата на словото и вече е на 111-о място. В доклада изрично се споменава, че Делян Пеевски, който е и депутат от ДПС, е един от отговорните за тази незавидна класация.

"Кои са репортери без граници? NGO. Тяхната оценка меродавна ли е? Не е меродавна. Могат да бъдат репортери без граници, но да клепат България с граници", заяви Цонев.

Той припомни, че двамата с Пеевски са внесли законопрект, чрез който да се освети собствеността в медиите и да стане ясно дали наистина има монопол в тяхното разпространение.

"Този законопроект отлежава ли два месеца в НС? Беше ли оплют този законопроект от медиите, към които гравитира "Репортери без граници"? Вие в Нова тв имате ли свобода на словото? Аз като политик казвам, че има свобода на медиите, защото никой не ме е цензурирал, ходя във всички медии. Журналистите да кажат дали някой ги притиска, дали издатели ги притискат", заяви Цонев.

И изтъкна, че в доклада на "Репортери без граници" няма нито дума за създателите на "корпоративните медии". Като такива той посочи Иво Прокопиев и Сашо Дончев.

"Ние сме чисти, ние сме ОК, г-н Пеевски е ОК. Да бъдат така добри ГЕРБ да го придвижат (законопроекта - б.р.).", каза още Цонев.

И допълни:

"Къде е тая свобода на словото на последно място. Всеки си казва гледната точка  - срещу властта, прокуратурата. Това не отговаря на действителността."

Когато му бе споменато, че ще стане дума за Пеевски, Цонев отговори:

"Аз съм подготвен, то иначе няма да е разговор."

Именно след един такъв разговор на Цонев в същото студио водещата Анна Цолова бе свалена от екран. 

Цонев каза още, че войната между институциите, визирайки словесните престрелки между президентството и мнозинството, не е полезно. Според Цонев не президентът, а коалиционният партньор на ГЕРБ се опитва да промени евроатлантическия път на България. От думите му стана ясно, че той визира най-вече лидера на "Атака" Волен Сидеров и неговото посещение в Крим.

"Изявленията от Крим, те са ясна заявка за смяна на пътя. Конфликтът, който беше предизвикан от Цветан Цветанов, имшае за цел да спусне димна завеса за истинския конфликт - накъде води България ГЕРБ с тази коалиция. Сидеров не може да бъде обвинен в непоследователност", изтъкна Цонев.

Според него настоящата управляваща коалиция не е била предопределена от българския народ.

"Можеха да управляват по поне още два различни начина. Правителство на малцинството с програма и подкрепа. Така не може. Националната сигурност зависи от това колко лоялен член сме на НАТО и ЕС. С 12 самолета ще гарантираме ли националната сигурност или с 200 танка? От нас се иска да сме предвидими и лоялни партньори", каза Цонев.

На въпрос може ли ДПС да е коалиционен партньор на ГЕРБ, той отговори:

"Да познавате партия, която да е по-последователна в евроатлантическата си ориентация? От 1990 г. ние първи заявихме че трябва да влезем в НАТО."

Цонев призова  "Демократична България" да се разграничи от кметицата на "Младост" Десислава Иваначев. И припомни, че при избирането си тя е била подкрепена и от "Зелените", който сега са част от формацията. Според Цонев от "Демократична България" се опитват да се "изсухлят" от една компрометирана коалиция да продават за трети път едно и също нещо, като го представят за ново. Той поиска да бъде поета отговорност и за тримата министри от второто правителство на Борисов, които са подсъдими.

"Същите тези хора ходят по студиата, щото няма свобода на словото, и ни учат на морал... ДПС ги оставете, ГЕРБ ги оставете, ние сме. Ама кои сте вие? Вие във всяко упраление се компрометирате корупционно", заяви Цонев.

Коментари

 's picture

tdrgrgv

Няма такъв боклук като този

Няма такъв боклук като този ибрикчия.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.