Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Само идиот би могъл да използва отровата новичок при влага.

Така смята Вил Мирзаянов - един от създателите на смъртоносния газ, предаде РИА Новости. Той коментира разпространения вчера доклад на Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) за отравянето на бившия агент Сергей Скрипал и дъщеря у Юлия. Според документа нападението е извършено със силно отровно вещество и зад него стои Кремъл.

Недостатъкът на новичок е, че той е хидроуязвим, т.е. представлява неустойчиво съединение, отбелязва Мирзаянов в интервю за радио „Комерсант FM". Такова вещество може да бъде устойчиво само при липсата на влага и влажност. На 4 март, когато са отровени Скрипал, в Англия е имало мъгла.

„В условията на влажност само идиот може да използва такова вещество“, изтъква ученият, който от години живее в САЩ.

Чрез доклада си ОЗХО опроверга десетките предложени от Москва алтернативни версии за случката в Солсбъри, пише пък в свой редакционен коментар в. „Таймс“.

Русия се опитваше да отклони вниманието от простия факт, че изключително чистото и твърде отровно вещество от серията новичок, разработено там, е било използвано срещу цивилни в британски град. Ако тя бе отговорна държава, за каквато се обявява, сега властите й биха се опитали да разберат как и защо тази отрова се е оказала в Солсбъри.

Вместо това Кремъл продължава да отрича всичко, да лицемерничи и да се опитва да отклони вниманието от същността на въпроса.

Но фактите не интересуват Москва, най-вече след като тя реши, че за нея няма изгода от честни взаимоотношения със Запада, отбелязва „Таймс“. И това е тъжно от гледна точка на всички.

След нападението срещу Скрипал и покровителството над режима на Башар Асад остава открит въпросът могат ли да бъдат възстановени нормалните отношения с администрацията на Владимир Путин. Като начало не би било зле, ако Москва казва истината за отравянето, преговаря за изтеглянето на силите си от Източна Украйна и спре безкрайните кибератаки. Истинското презареждане означава Русия да разбере, че честността е по-важна от дезинформацията.

Путин трябва да разбере, че западното влияние може да бъде благо, а спазването на международните норми не е признак на слабост. Но малцина се надяват, че той ще промени мирогледа си, завършва „Таймс“.

Коментари

Отново фейк нюз.

"Според документа нападението е извършено със силно отровно вещество и зад него стои Кремъл." Може ли да се цитира точния пасаж от "документа", в който се твърди, че зад нападението "стои Кремъл"?

И само между другото,

този не е "създател" на въпросните БОВ и дори не е бил близо до екипа, който ги е създавал. Тая лъжа я пуснаха руските белоленточници (една колкото грозна, толкова и лъжлива "руска" гражданка, Новодворская) след като този забягна и се включи в антируския агитпроп, ясно по чия поръчка.
 's picture

Kovatz

Орален

Ватник, че си трол, трол си, но поне от време на време си сменя ника, че много взе да биеш на очи!
 's picture

bguenovic

мноо подробности знаеш?? от

мноо подробности знаеш?? от КГБ-то ли си или си от КДС-то? или ти ги казват само на теб? не бих се учудил, ако и лично познаваш създателите на новичока :)
Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

Я!!!! АМО ТО ТУЙ НЕ ГО ЛИ ПИШЕ

в указанията за убийството с Новичока... Дето МИ-тата на Нейно величество, че и СКОТЛАНД ЯРД съобщиха, ЧЕ ГО ИМАЛИ.. И че това е следата, която ги е насочила към извършителя - Кремъл, че и по-конкретно - лично Путин.. И тоз авторин - когато обясняваше как 2 ГРАМА от Новичока е способен да тръшне ПОЛОВИН АНГЛИЯ, не даде съвет да ги промият по-бръже Скрипалите... Та сега да не се съмняваме - мъглата или лекарите са ги спасили.. И да припомним все пак датите - На 4, 03 ги откриват на пейката.. На 16,03 откриват Новичока по куфара на Юлия в дома им, но не и по дръжката на вратата.. На 3,04 откриват мъртви свинчетата от обезводняване и котката и ги изпаряват с огнехвъргачка щото са заразени с много силна отрова.. На 8,04 - откриват гела по дръжката на вратата... И ни се изяснява защо ТРИ СЕДМИЦИ никой друг не са е тръшнал от отровата.. Щото МЪГЛАТА... И остава въпроса - как тогава е открит ГЕЛА ПОЧТИ МЕСЕЦ след въздействието на мъглата.. Май идиот е тоз, който говореше как пипналите Новичока са превръщат в зеленчуци.. Щото и той - кат го забърквал навремето, и той явно го е докоснал..
Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

И ДА ОБОБЩИМ:

Какво разбрахме досега: Семейство Скрипал е отровено от свръхмощна отрова, 2 грама от нея убива половината Англия; - отровени са в ресторанта; - не, на пейка в парка; - не от цветя на гроба на майката; - не, в колата; - не, намазана е дръжката на входната врата; - не, отровен е куфарът; - не, цялата им къща е отровена; - о, отровена е и гречката, значи, да, точно тя е; - но те не са умрели веднага, а половин ден са се мотали из града, вече мъртви; - но полицаят, който ги е намерил, мигновено едва не е ритнал камбаната; - но хвала на Бога, отровата веднага е установена; - също на мига са им били антидот, с което героически са спасили Скрипалови и полицая; полицая са го изписали на втория ден. Дай лапа, здравеняко!; - но Скрипалови са в кома, и вече никога няма да се възстановят; - а, не, дъщерята се съвзема; - о, и таткото оживя... чудо!; - и те и двамата бързо се възстановяват. Вашата свръхсилна отрова е лайно; - ресторантът е отцепен от космонавти в скафандри; - паркът е отцепен от космонавти в скафандри; - къщата е отцепена от космонавти в скафандри; - космонавтите събират в метални кутии високоотровни улики; - те са в скафандри, понеже това е смъртоносно опасно, но до тях стоят полицаи без химическа защита. Никой не ги съжалява, да мрат; - махат пейката, това е толкова ужасна отрова, че пейката е токсична дори след две седмици; - да, но не е отровена пейката, а дръжката на входната врата в къщата... тоест гречката; - но котката в отровената къща е жива... полицаят само е докоснал Скрипалови и за малко да пукне, а котката е жива.. и морските свинчета; - но за тях са забравили, и те след две седмици са умрели от глад и жажда; - веднага са ги кремирали с огнехвъргачка, защото те са отровени със свръхсилна отрова; - две шибани седмици са били отровени от свръхсилна отрова и са живели, а сега са умрели и веднага трябва да се кремират; - но са умрели само морските свинчета, отровената котка е оживяла, само е била под стрес, затова веднага да се приспи и да се кремира... И от днес - ВСИЧКО ТОВА СЕ СЛУЧВА В МЪГЛАТА!!!! Идиотско ли е? Не съм аз виновен. Питайте сценаристите, режисьорите и участниците във фарса...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.