Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Юбилейният екип, с който ЦСКА-София ще излезе срещу "Лудогорец" на 5 май на стадион "Васил Левски", беше показан днес на пресконференция на стадион "Българска армия".

На тази дата се навършват 70 г. от основаването на "червения" клуб. 

Футболистите на ЦСКА-София ще играят с екипа - реплика на първия от 1948 г., само в този двубой. Емблемата е от 1949 г. и беше избрана с гласуване, в което вот дадоха над 20 хиляди запалянковци.

Точно 1948 фланелки на цена 35 лева ще бъдат пуснати в разпродажба. Клубът има готовност и за нов "тираж" при изчерпване на количеството, нещо, което се очаква да се случи.

На 5 май тържествата започват още от сутринта на стадион "Българска армия", обясни спортният директор Пламен Марков. Ще има турнир с ветерани, фенове и журналисти.

На брифинга присъстваха също Димитър Пенев, шефът на обединените спортни клубове на ЦСКА Георги Калчев (бивш борец, медалист от европейски и световни първенства), главният скаут Велизар Димитров и една от звездите на футболния тим - Кирил Десподов.

Те позираха със специалните фланелки.

Празникът на 5-и ще се пренесе на стадион "Васил Левски", който се очаква са бъде пълен. Програмата ще започне в 18:00 часа, като ще бъдат наградени над 400 бивши и настоящи спортисти на ЦСКА. Планират се изпълнения на живо.

На "Лудогорец" ще бъдат предоставени билети, както изисква наредбата на БФС за гостуващ отбор. Според документа бройката трябва да се равнява на 10 процента от капицетата на стадиона, което означава 4000 броя.

"Толкова зрители не е имало дори на домакински мач на "Лудогорец", но ние се отнасяме сериозно към изискването. Ще осигурим исканата бройка. Ще има и буферни зони за сигурността на зрителите", каза Пламен Марков.

"Не само Димитър Бербатов, ще поканим всички легендарни футболисти на ЦСКА без изключение. Няма да действаме избирателно и да проявяваме дребнавости, добави той. - Разбира се, че победа над "Лудогорец" ще е хубав подарък за юбилея. Но най-големият подарък ще е спечелване на шампионската титла."

"За нас ще бъде чест да играем в този ден. Вълнението е невероятно. Искаме да спечелим на 5 май, а също така да станем шампиони, така празникът ще е пълен", рече националът Десподов.

Марков призова зрителите на 5 май да заемат местата си преди 19:15 часа, когато вратите на стадиона ще бъдат затворени. Планира се специална хореография на трибуните на цялата арена. 

Билетите се продават и вече са изтъргувани над 15 хиляди. Цените им са следните: 19,48 лв. за секторите "А" и "В" и по 7 лв. за "Б" и "Г". 1948 лв. струва ВИП билет. 

Онези, които си позволят тази цена, ще получат грамоти и луксозни лимитирани подаръци, връчени от клубни величия.

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.