Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Ще вземем всички законови мерки, за да спрем терора върху нашия клуб, заявява ЦСКА-София в декларация по повод наказанието на Фернандо Каранга от дисциплинарната комисия на БФС - спиране на състезателните права за 1 мач и 6000 лв. глоба.

На "Българска армия" явно са недоволни от санкцията, наложена заради две прояви на бразилеца в дербито срещу "Левски" в неделя. Каранга първо направи присъщия му жест с отрязване на глава, а след това взе от зрител надуваем фалос и се разходи с него по пистата на ст. "Васил Левски" пред сектор "А".

Както обясни по-рано днес шефът на футболния дисцип Юри Кучев, наказанието от 1 мач е заради второто - плюс 3000 лв. глоба. А за "рязането на гърлото" има само парична санкция от 3000 лв., според дисциплинарния правилник.

Според Кучев проявите на голмайстора са описани в докладите на съдиите и делегата на БФС. Под внимание е взета и жалбата на "Левски", като Юри Кучев дори адмирира "сините" за сезирането и призова клубовете да правят същото в бъдеще, ако се чувстват "онеправдани".

Вижте цялото обръщение на ЦСКА-София - без редакторска намеса: 

"Армейци,

за пореден път ставаме свидетели на безпрецеденто решение във вреда на нашия клуб.

Фернандо Каранга беше наказан заради начина, по който се радва след отбелязан гол. Подобни жестове сме виждали и на други стадиони по света, но там никой не се е почувствал обиден или застрашен от това, за разлика от България.

Кой и как разчете мислите на Каранга и се обиди от тях - не става ясно, но Фернандо няма да играе в следващия мач и ще трябва да плати много сериозна глоба.

Изумени сме как нито една комисия на БФС не се сезира за действията на футболиста от Лудогорец Сисиньо в мача с Берое, а за състезател на ЦСКА се действа светкавично.

Наясно сме, че ЦСКА вече е фактор в българското първенство и очевидно някой се притеснява от това. Разбираме и страховете на ръководителите на другите отбори, че ЦСКА може да стане шампион.

ИМА ЗАЩО ДА СЕ СТРАХУВАТЕ!

Ние няма да оставим нещата така и ще вземем всички законови мерки да спрем терора върху нашия клуб.

Ние сме ЦСКА и ще се борим докрай.

От ръководството"

Коментари

Аз мисля

Че това наказание е опасен прецедент в българския "футбол". Това означава, че в момента има пълно незачитане на футболния правилник и възможност за решаване на първенството в офисите на БФС, а не на терена. И въпрос: СЕМ ще се самосезира ли заради излъчването неколкократно по някои телевизии на репортажи с въпросния надуваем член? Футболистът беше наказан защото давал лош пример на подрастващите. Въпросният акт беше около 15 мин. след края на мача и не беше показан по излъчващата срещата телевизия. Не видях, обаче, като се показваше случката обилно от ефира някъде да има червена точка. Много може да се говори но е излишно. Има много примери, особено по нашите земи, че дългогодишното авторитарно управление неминуемо води до тежки изкривявания на нормалността. Тъй!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.