Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Китайската компания Huawei е на първо място на пазара за мобилно телеком оборудване, сочи доклад на UHS Markit за 2017 г.

Става дума за пазара на оборудване за мобилна инфраструктура в 2G/3G/4G мрежи. Китайците са надминали шведската Ericsson с 1%. Сега държат 28% от пазара спрямо 27% от Ericsson и 23% от Nokia.

Четвърта компания е ZTE с 13% дял, следва Samsung - със скромните 3%.

Кой държи пазара за мобилна инфраструктура? Данни IHS Markit.

Движението на пазара е забавено - през миналата година той се е свил с 14% и възлиза на "едва" 37,2 млрд. долара. Причина за това е, че в повечето региони вече има поне мрежи от трето поколение, на Запад масово е налице 4G, а най-новите 5G мрежи още са на тестово ниво. Вчера например бе тествана първата мрежа от пето поколение в Нова Зеландия, а през февруари М-тел направи демонстрация в България.

Очаква се тази година да приключат последните експерименти и в технологично развитите страни да започне инсталация на 5G. Verizon и AT&T в САЩ вече са обещали до края на 2018 г. да предложат услуга с новата мрежа. Тя има потенциала да предлага интернет връзка от 3 до 15 пъти по-бърза от 4G. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.