Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Те се наричат патриоти, т.е. обичат родината си. Претендират, че обичат България и българите повече от всички останали – затова използват тази дума, за да се отграничат от нас. На теория излиза, че на тях можем да разчитаме, когато България и българите имат нужда от усилия и помощ. На практика обаче не излиза така.

Ска Келер

Валери Симеонов и неговата партия разпространиха декларация, която е безпрецедентна с уличния си език. Европейската гражданка Келер участва заедно със стотици други европейски граждани в политическа демонстрация в София. Симеонов я видя в „очевидно неадекватен вид“, нарече я „платен командирован сюнетчия“, поиска тя да бъде експулсирана „с камионетка до Капъкуле“. Най-важният детайл в този случай е, че г-жа Келер не нарушава нито закона, нито добрите нрави, нито дипломатическия тон. А Симеонов говори като подпийнал картоиграч от бараките зад автогарата.

В момента България е председател на Съвета на ЕС. Европейските медии по навик повтарят, че сме най-корумпираната и най-бедната държава, а правителството се старае да разсейва този имидж. България се надява най-после да бъде приета в Шенген, за което пречките са политически, а отдавна не са технически.

Истинският патриот ще прави всичко по силите си, за да демонстрира, че България е демократична страна, в която всеки може свободно да се ползва от конституционните си права; че тук политическата критика е приемана като неизменна част от демокрацията; че върховенството на закона е ценност за управляващите. Истинският патриот може и да използва момента, за да привлече повече усилия и воля за разрешаване на някой конкретен проблем. Но няма да каже директно в лицето на партньорите: „Дайте си парите, а ценностите си ги...“

Българите в чужбина

Валери Симеонов е последователен в усилията си за ограничаване на възможностите на българските граждани зад граница да гласуват. Мотивът му винаги са стройните опашки пред секциите в Турция, нищо че повече от половината гласове от чужбина идват от други държави. Написа писмо на българка от Ню Йорк: „Както на Вас никой не Ви пречи да уредите личния си живот както намерите за добре, така не ни се мотайте в краката“. След което гласува закона против мотаенето в краката и се обърна с усмивка към журналистите: „Опраскахме ли ви!“

Истинският патриот би осъзнал още в ранна възраст, че България е навсякъде, където живеят българи; че сънародниците по света не трябва да бъдат изолирани от сънародниците в страната; че държавническото поведение е да работиш за засилването на тези връзки. Но това би направил само истинският патриот.

Жената на границата

Валери Симеонов, заедно с партньорите си, организира блокада на границата, за да не допусне български граждани да влязат законно в страната и да упражнят конституционното си право да гласуват. Телевизионните кадри го показаха как дърпа една възрастна жена: „Тая пълничката баба, между другото, нямате представа колко нагла беше“, обясни Симеонов.

Истинският патриот уважава всички български граждани, а още повече уважава възрастните жени. Ако вижда проблем с намеса на чужда държава в изборния процес, мобилизира службите да си свършат работа и да пресекат всеки опит за такова влияние. Истинският патриот не дърпа възрастни жени и не пречи на български граждани да упражняват правата си.

„Озверели човекоподобни“

Валери Симеонов вече е осъден на първа инстанция за проповядване на омраза заради думите си „...нагли, самонадеяни и озверели човекоподобни, изискващи право на заплати, без да полагат труд, изискващи помощи по болест, без да са болни, детски за деца, които играят с прасетата на улицата, и майчински помощи за жени с инстинкти на улични кучки...“. Думите са по отношение на циганките.

Истинският патриот би проучил внимателно и сериозно защо част от българските граждани живеят в нечовешки условия и как това може да се промени. Истинският патриот е осъзнал в ранна детска възраст, че интересът на България е всички нейни деца да живеят добре – да са здрави, да имат прилични доходи, да живеят в мир и разбирателство. Когато предлагаш омраза, а не решения, не приличаш никак на патриот. Камо ли на истински.

Заплахи към медиите

Валери Симеонов си позволи двусмислени намеци към водещия на Нова телевизия Виктор Николаев: "Аз, ако бях злонамерен, сега щях да направя един "Викторгейт" за Вас утре и да го обявя например“. А след като журналисти и медии масово се възмутиха, той постави ултиматум на БНТ, бТВ, Нова и БНР да му се извинят до 24 часа.

Истинският патриот знае, че България може да бъде богата и успешна страна, само когато е свободна и демократична. И ако не е осъзнал още в ранна детска възраст, че свободата на словото е сърцето на демокрацията, то ще го осъзнае още утре, когато вече не е на власт и започне да се изненадва защо вече не го обичат толкова.

Това са само пет случки, а списъкът може да бъде много по-дълъг.

Уважаеми г-да, върнете ни думата „патриот“.

Коментари

 's picture

zazabg

Патриот

ПАТРИОТ Христо Ботев Патриот е - душа дава за наука, за свобода; но не свойта душа, братя, а душата на народа! И секиму добро струва, само, знайте, за парата, като човек - що да прави? продава си и душата. И е добър християнин: не пропуща литургия; но и в черква затуй ходи, че черквата й търговия! И секиму добро струва, само, знайте, за парата, като човек - що да прави? залага си и жената. И е човек с добро сърце: не оставя сиромаси; но не той вас, братя, храни, и вий него със трудът си! И секиму добро струва, само, знайте, за парата, като човек - що да прави? изяда си и месата.

++++++

++++++ Между другото, в ботевата гениална поезия има много неща, валидни и днес! като това http://www.extremecentrepoint.com/archives/335 : "“Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии. Тя отне земите на колонистите, подложи ни със сичката своя неясна строгост и подлост под законът на „общата повинност” и, когато ние пожелахме да оставим пепелищата на ногайските татаре, които трудолюбивата българска ръка преобърна на рай, и да са върнем в своето старо отечество, испроводи няколко черни български души за да ни отвърнат от това намерение..."

патриот

Да наистина ме е срам да се нареча патриот, за да не ме помислят, че съм от самоназначилите се за "патриоти" като Сидеров, който последно се изказа, че "създал" Русия и затова трябва да се грижи за нея. Като Валери, който се бори с турски бабички, Като Иван Каракачанов.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.