Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Вторият човек в ГЕРБ Цветан Цветанов изреди надълго заслугите на убития вчера бизнесмен Петър Христов за обществото, за Мануела Горсова и намекна, че инцидентът може да е ответна реакция в резултат на разкриването на групата за отвличания "Наглите"*.

Иначе Христов само веднъж е правил дарение за партия ГЕРБ през далечната 2007 г., но бившият вицепремиер и вътрешен министър го окачестви като "симпатизант".

"Ако това е ответна реакция на "Наглите", не е добре за държавата и обществото. Той никога не е искал охрана", добави Цветанов.

На журналистически въпрос след днешния КСНС при президента - в какво се изразява съдействието на Христов, той отказа да коментира (Христов със сигурност е бил много близък с бившия антимафиот № 1 на Велико Търново - Орлин Тодоров, свързан с 2 от делата срещу самия Цветанов, по които той пък получи оправдателни присъди, б.р.).

Известно е обаче, че Христов има роля и в разкриването на "Килърите" - групата около Петър Стоянов - Сумиста, която само преди месец получи 3 присъди доживот без замяна за две убийства. Едното бе на адвокат от Велико Търново - Петър Лупов. Днес Цветанов изтъкна този факт, но думите му не включиха "Килърите" в заподозрените.

"Никога не е споделял за евентуални заплахи. Единственото му притеснение беше относно "Наглите", като човек, който е спомогнал за тяхното залавяне - заяви Цветанов днес. - Никога не е имал политически амбиции, в тази насока е бил много обществен във Великотърновско. Има едно единствено дарение за партия ГЕРБ и то е декларирано в Народното събрание", каза още Цветанов.

Според бившия вицепремиер, а сега шеф на вътрешната комисия в Народното събрание, той е изразил своето мнение относно тежките престъпления от последните дни пред премиера в разговори с него:

"Стигнахме до извода, че в сряда, когато няма да има заседание, да направим извънредно заседание, за да може министър Радев да запознае министрите с темите от обществения ред", заключи той.

---

Бел. ред. *„Наглите“ e групата около Любо Гребеца, Поли Културиста и пр., задържани през декември 2009 г. и обвинени в участие в ортанизирана престъпна група за отвличания с цел получаване на откупи. Те са арестувани след постъпване на оперативни данни от заловен случайно при друго престъпление информатор, който предлага да съдейства срещу статут на защитен свидетел и на практика предава групата доброволно и по своя инициатива, бидейки и участник в нея. Полицията тогава кръщава операцията по задържането на общо около 25 души в София, Велико Търново и Монтана с кодовото название „Наглите“.

Коментари

kate pate's picture
kate pate
analyse this

Въпроса е дали е само

Въпроса е дали е само отмъщение. Аз лично се съмнявам. По-скоро ми прилича на част от театър с много действия. Нещо като онова с цената на тока и "спонтанните" протести

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.