Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бизнесмен е бил прострелян днес в района на кв. "Манастирски ливади" в София и е починал по-късно във Военномедицинската академия. Мъжът е на 49 години, установена е самоличността му - Петър Христов, съобщи бТВ.

Сигналът е бил подаден към 10 часа тази сутрин, съобщиха от МВР. Инцидентът е станал пред кооперация на ул. "Ралевица", където кола е причаквала мъжа, предаде БНР. Единият от 8-те куршума е засегнал гърдите му. Твърди се, че там е бил офисът му. На място е пристигнал полицейски екип. Районът е отцепен, предприет е първоначален оглед. Нападателят се издирва.

Според осведомени източници Петър Христов е от Велико Търново и е известен с близостта си със заместник-председателя на ГЕРБ и лидер на парламентарната група на управляващата партия Цветан Цветанов. За Христов твърдят, че е сред основните спонсори на партията в старопрестолния град, а името му се спрягаше и сред кандидатите за кмет за местните избори през 2009 г. Той е председател на борда на директорите на "Пропъртис мениджмънт груп", която е собственик на млечната компания "Лактима" ЕАД.

Христов беше и благодетел на Мануела Горсова, която е в будна кома от 11 години, след като джип, управляван от известния състезател по фигурно пързаляне Максим Стависки, блъсна колата, в която пътуваше момичето.

Петър Христов беше сред свидетелите по делото за шестте "не"-та срещу Цветан Цветанов като особено близък до бившия шеф на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров. Става въпрос за делото срещу Тодоров през 2009 г., за което са били изготвени шест искания за прилагане на специални разузнавателни средства (СРС). Въпреки че шефът на окръжния съд във Велико Търново издал разрешения за използването им, Цветанов - тогава министър на вътрешните работи и задължен по закон да издаде разпореждане за включване, поставил шест пъти резолюции "НЕ!!!" върху документите. Цветанов бе оправдан по това дело.

Според прокуратурата Тодоров се обръщал към него с „шефе”, съобщавал му секретна информация по знакови дела – „Килърите”, „Фалшификаторите”, смъртта на бебе в болница в Горна Оряховица. 

Твърди се, че Христов има акции в във футболен клуб „Етър”. Той беше президент на „Локомотив – Горна Оряховица” в средата на 90-те години.

В медийни публикации се твърди също, че навремето е бил близък и до силовата групировка СИК, напомня бТВ.

Коментари

Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

ДА!!! В една счетоводна книга

ДА!!! В една счетоводна книга страницата „МУ дадох“ вече е затворена.. Сега се пише и тегли калема в страницата “ МУ ВЗЕХ“… А статуите на ТЕМИДА в България пак ще тръпнат за изчервяването от срам. Която и вековната им патина няма как повече да скрива. А превръзката на очите – няма да попива повече кървавите сълзи, които капят от нея… В очакване на новите бляботения на ПРОФАНиалистите, за поредната битова, любовна и т.н. драма.. Със самоубил се клошар..
Кметът на Симитли's picture
Кметът на Симитли
смях на парцали

Не вярвам,

че мафията го е отстреляла, щото такива неща в България е абсурдно да се случват посред бял ден, а и мафия няма... Но май му е свършил суджукът на човечеца. Жалко - 49 години живот е нищо.
kate pate's picture
kate pate
kate pate4

Твърди се че това е човекът

Твърди се че това е човекът дал сведения кои са хората стоящи зад серията отвличания, преди 8-10 години
 's picture

д-р Петрoff

Лактима e от импрерията на Дилян Пеевски.

До сега само крадеше, а сега започна и да трепе.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.