Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Новият програмен директор на БНТ Емил Кошлуков ще стане водещ на публицистичното предаване на телевизията "Още от деня" на мястото на напускащата телевизията Аделина Радева, пише "24 часа".

Както Клуб Z писа, от понеделник Радева подписва договор с Нова тв, за да води сутрешния блок на телевизията "Здравей, България" на мястото на изпратената в творчески отпуск миналия септември Анна Цолова.

"Още от деня" е обзорно публицистично предаване на БНТ, което се излъчва всеки ден от 18.30 часа.

През миналата година СЕМ избра Константин Каменаров за шеф на БНТ в конкуренцията на Кошлуков. Бившият депутат от "Новото време" почти до последно изглеждаше като фаворит в надпреварата. За последно той беше водещ в свързваната с Делян Пеевски телевизия "Канал 3", а преди това беше изпълнителен директор на "ТВ Седем" и "Нюз7" – два тв канала, финансирани от КТБ и фалирали малко след нея, припомня Медиапул. 

Онова, което препъна Кошлуков на финала на надпреварата за БНТ, бе бележката, която си извади от телевизия "Алфа" (тв каналът на партия "Атака"), с която да докаже необходимия стаж. Според журналисти от "Алфа" Кошлуков никога не е бил неин програмен директор, както се твърди в издаденото му удостоверение, но пък фактът, че фиктивният стаж е от партийна телевизия, предизвика скандал и вече щеше да е неудобно Кошлуков да спечели конкурса.

В началото на декември новоизбраният генерален директор на БНТ Каменаров назначи Надя Костова, също кадър на фалирата ТВ 7, за програмен директор на БНТ с правомощия да отговаря за четирите програми на телевизията. Надя Костова отговаряше за програмното съдържание на ТВ 7 по времето, когато щедро финансиращата я КТБ бе оглавявана от Цветан Василев, тогава все още партньор на Пеевски.

Коментари

ало цензурата

Защо триете коментари? Какво тайно има, че Кошлуков е номенклатура на Мафията-Партия-държава и като такъв го слагат на поредна ясла като през 70-те, 80-те.... правихме с кадрите на БКП и ДКМС?
Кметът на Симитли's picture
Кметът на Симитли
смях на парцали

Зависим човек е Емил -

в това спор няма. Но за да нахлуе по този начин в БНТ, много други не по-малко зависими хора му разметоха пътя.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.