Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Емил Кошлуков - той е новият програмен директор на БНТ, съобщиха от националната телевизия официално. Бившият политик и тв водещ ще встъпи в длъжност на 18 декември - понеделник.

"Като програмен директор той ще отговаря за стратегическото планиране на основния канал на БНТ. Дирекцията включва два от ключовите продуцентски центрове, които развиват както вътрешния потенциал на телевизията, така и привличането на независими външни продуценти", пише в съобщението на БНТ.

Кошлуков бе сред кандидатите за генерален директор на националната телевизия, редом с избрания Константин Каменаров, но гласовете в СЕМ бяха в полза на Каменаров след изслушванията на концепциите. Един от аргументите срещу Кошлуков бе, че е работил за кратко в партийната телевизия на "Атака" - ТВ "Алфа". Аргументът бе на Мария Стоянова от СЕМ.

По време на дълго проточилата се процедура за избор на наследник на Вяра Анкова сроковете да подаване на документи дори бяха удължавани, въпреки че самият конкурс се забави с повече от година. 

„Емил Кошлуков доказа, че има модерна визия за обществената телевизия, при това го направи открито и публично. Не е задължително конкурентите да са и съперници. Присъединяването на силни личности с професионални качества е приоритет за БНТ“, заяви генералният директор Константин Каменаров.

Новината вече предизвика реакции. 

Дългогодишният спортен журналист Камен Алипиев - Кедъра, написа във фейсбук призив към Каменаров да го уволни след днешното назначение:

В БНТ съм от почти 31 години! Предизвиквам Koko Kamenarov да ме уволни, защото днешното му назначение е скандално!

 

В началото на месеца БНТ напусна и Севда Шишманова, която работеше в националната телевизия от 25 години - последно като директор на "Програма БНТ 1". 
Дирекция "Новини" също е с нов началник, след като Даниел Чипев отиде в "Нова тв", където се установи и Вяра Анкова - след двата ти мандата начело на БНТ.

 

 

Коментари

Iliya Popov's picture
Iliya Popov
iliya

Харесвам Кошлуков и даже не

Харесвам Кошлуков и даже не мога да си спомня негов коментар или изказване, което да не одобрявам. Гледам и БНТ и слушам БНР - смятам новините и публицистичните им предавания за много добри. Много добър според мен е и Веско Дремджиев с новините си по TV1. Няма значение на коя партия сипатизират коментаторите, важно е да са обективни според мен.

Което не му пречи да е ...

Което не му пречи да е ... абе мани. Приятен почивник на всички (уикенд - думата е измислена от мъжа на Блага Димитрова, но я продвижваше (промовираше) Кошлуков :D

Мани

Мани
ognian  deyanov's picture
ognian deyanov
ognian.dey

БНТ с Кошлуков...

БНТ с Кошлуков и без Кошлуков си е държавната телевизия. Колкото за Кошлуков не съм чел , чул или видял да казват нещо лошо Пеевските медии. Това е сигурна гаранция за нещо гнило.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.