Григор Димитров очаквано е спортист № 1 на 2017 г. в България. Третият в световната ранглиста на мъжкия тенис спечели 60-ата анкета, в която гласуваха 145 журналисти.

Второто място е за състезателя по сноуборд Радослав Янков, а третото за гимнастичката Невяна Владинова.

Наставничката на ансамбъла по художествена гимнастика Весела Димитрова е треньор № 1 в анкетата на в. "Труд".

Очаквано Григор Димитров не беше в залата, но отправи послание на видео от небостъргач в Маями, САЩ, където се подготвя за 2018 г. Наградата получи майка му Мария Димитрова от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

“Здравейте, България. Съжалявам, че не мога да съм вкъщи и сам да получа наградата си. Но имам много тежки тренировки в последните седмици, също така се подготвям за следващата година, за да ви радвам още повече. Благодаря ви, че съм избран за втори път за Спортист на България - това означава много за мен.Пожелавам на всички спортисти да бъдат живи здрави, да нямат контузиии, да се опитват да ни радват още повече. Весели празници на всички. Да се надяваме, че 2018 г. ще ни донесе още повече щастие и здраве”, сподели от щата Флорида Димитров.

Третият в световната ранглиста на мъжкия тенис печели отличието за втори път след 2014 г. А майката на Гришо взе днес и отличието "Спортен Икар". Той направи хеттрик от награди в България, след като стана първи и допитването на БТА сред националните агенции на Балканите.

За жалост церемонията не беше на нивото на спортистите в десетката и останалите класации - за треньор и отбор № 1. Видяхме лоша организация, слаб сценарий и т.н., и т.н. Върхът на безсилието бе това, че Караянчева поднесе статуетката за № 1.

Вижте десетката:

10. Тихомир Иванов (лека атлетика)

9. Владимир Далаклиев (таекуондо WTF, олимпийска версия)

8. Боян Петров (алпинизъм)

7. Владимир Илиев (биатлон)

6. Александър Везенков (баскетбол)

5. Даниел Асенов (бокс)

4. Антъни Иванов (плуване)

3. Невяна Владинова (художествена гимнастика)

2. Радослав Янков (сноуборд)

1. Григор Димитров (тенис)

Спортист № 1 с увреждания: Ружди Ружди (лека атлетика)

Треньор № 1 в анкетата на в. "Труд": Весела Димитрова (художествена гимнастика)

Отбор на годината: Ансамбъл по художествена гимнастика

Ансамбълът по художествена гимнастика.