Мария Димитрова, майката на Григор Димигров, получи наградата "Спортен Икар" от името на първата ни ракета на церемония в Националната галерия, където Българският олимпийски комитет връчи отличията си заедно с "Икар"-ите на фондация "Български спорт".

Първата ни ракета води подготовка за новия сезон във Флорида и не може да присъства. Така ще е и тази вечер, когато Димитров за втори път ще бъде обявен за Спортист на годината в традиционната анкета.

Шефът на фондация "Български спорт" Николай Божинов връчи на Мария Димитрова големия "Икар" - пластика на художника Христо Христов и диплом. Тя увери, че Григор оценява любовта на хората като изключителен стимул в представянето му на корта като българин.

Много овации събраха момичетата от определения за "Отбор на годината" национален тим по волейбол за жени до 23 години с треньор Тони Зетова - бронзов медалист от световното първенство в Словения. Те бяха наградени от министъра на младежта и спорта Красен Кралев, който отбеляза радващите успехите при младите.

Министър Кралев бе награден от БОК с медал „Спортът за един мирен свят“ по повод навършване на кръгла годишнина. Със същия медал бяха отличени Вера Маринова -  спортен журналист за принос към отразяване на олимпийските игри и олимпийското движение и Боряна Тончева, спортен журналист за принос към дейността на Националната олимпийска академия на БОК.

Първата трикратна световна шампионка по художествена гимнастика Мария Гигова бе наградена с „Почетен знак на БОК“ по повод навършване на кръгла годишнина и за приноса й в развитието на художествената гимнастика в България и по света.

Медал за „Олимпийска заслуга“ във връзка с кръгли годишнини получиха Иван Лебанов, Николай Бухалов, Илиян Недков и Стефан Георгиев, а със златна значка бяха отличени други известни спортисти, сред които медалистите и техните треньори от последните европейски младежки олимпийски фестивали.

Първият ни олимпийски медалист в зимните спортове Иван Лебанов получи и Специален приз за благородна постъпка, връчен му от председателя на Българската параолимпийска асоциация Илия Лалов.

Призът „Надежда Лекарска“ за етика, олимпийско образование и възпитание бе връчен на генералният секретар на БОК и лектор в националната олимпийска академия Белчо Горанов за принос в дейността на Олимпийската академия и разпространяване на олимпийските ценности. Наградата бе връчена лично от Симеон Лекарски.