Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Кабелният интерфейс HDMI вече има нов стандарт, готов за интеграция в устройства, съобщи браншовата организация HDMI Forum - 2.1. 

Така 15-годишният кабел, разработен съвместно от Hitachi, Panasonic, Philips, Silicon Image, Sony, Thomson, RCA и Toshiba, получава първия си ъпгрейд от 4 години, когато излезе предишната версия.

Кабелите за видео на висока резолюция вече ще поддържат не само 4K на 120 Hz честота, 8K на 60 Hz, но и дори 10K резолюция. 

Освен това ще поддържа новия HDR видео стандарт, а за утешение на всички ще е и с обратна съвместимост към предишния стандарт.

На какъв телевизор обаче можем да гледаме 10K видео? Все още няма такъв, нито пък се предлага съдържание на такава резолюция. В този смисъл новият стандарт е ориентиран към близкото бъдеще - дори и 8K резолюцията все още не е навлязла масово.

Коментари

...

Е, щом е тъй, няма за къде да бързаме. :-)

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.