Близо 50 000 фенове на тренировка - това не се вижда всеки ден. Футболистите на египетския "Ал Ахли" усетиха какво е истинска подкрепа преди решителния втори мач от финала на Шампионската лига на Африка срещу "Уидад" (Казабланка), информира bTV.

Огромно море от привърженици заля стадиона на клуба по време на едно от последните занимания. Игрището се оказа тясно, за да приеме всички желаещи да покажат любовта си към треньора Хосам ел Бадри и неговите футболисти. Затова тренировката беше прекратена.

Предвождани от фенската групировка "Ахлави", феновете създадоха страхотна атмосфера. Наличието на толкова много хора обаче доведе и до сблъсъци, които трудно бяха овладени от полицията. Органите на реда в Кайро не бяха получили заявка, че присъствието на тренировката ще бъде толкова масирано, и не бяха подготвени.

Първият мач между "Ал Ахли" и "Уидад", който се игра на стадион "Бурж ел Араб" в Александрия, завърши 1:1. На трибуните имаше 60 хиляди зрители. Решителният двубой е в събота на ст. "Стад Мохамед V" в Казабланка.

"Ал Ахли" преследва рекордна девета купа в Шампионската лига на Африка (1982, 1987, 2001, 2005, 2006, 2008, 2012 и 2013 г.), докато "Уидад" се надява на второ отличие след това през 1992 г.