Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Законопроектът "Пеевски" по КТБ е отчаян опит и операция по изпиране на имиджа на Пеевски. Предвиденото грижливо заобикаля сделките на Пеевски по завземането на активи, финансирани с кредити на КТБ, включително печатницата, Булгартабак, Виваком и тн. Разбра, че е токсичен "актив" както в политически план - за ДПС и Борисов - тъй като на едните пречи да се доберат до власт, а на Борисов да си върши сделките, така и в бизнес план - за партньорите му: и у нас, и банките, които не му дават кредити, но най-вече в чужбина - ВТБ.

Това, което предлага, е много шум за нищо, защото със задна дата нищо не може да се промени - битият си е бит, цесии цедирани, обезпеченията освободени - т.е. активите вече са трети страни и освен да настъпи правна какофония и всичко да се изсипе накуп в съда /защото ретроактивността ще породи вълна от правни спорове, включително и искове срещу държавата/ нищо няма да последва. Има елементарен практичен прочит - да препятства сделките с активи, в които Пеевски не участва - примерно Дунарит.

Той изобщо мина на друга схема - след като не може сам, ще го прави през държавата и синдиците.

Накрая се усети, че покрай него схемата със заграбването започва да се прилага масово, не може да я контролира, а за всичко е подозиран той.

И най-вече този законопроектът ви подготвя за среща с неизбежното - Фонда за гарантиране на влоговете на гражданите никога няма да си върне парите, масата на несъстоятелността изчезна и с този закон се опитват предварително да се самоосвободят от отговорност, като насочат вниманието към Цветан Василев.

Фейк политици с фейк предложение - малко медийно и публично позициониране преди делото и решението по закона Магнитски в САЩ..

Коментари

Нещата с Пеевски и Ментата са ясни,

особено с втория, който е типичен образ от Костовото управление, подобно на доносник Василев, оперирал и опериращ съвместни бизнеси със стари, закалени комунисти. Въпросът е какво от това в декларацията не е вярно и защо два парламента и две правителства, едното със сериозно участие на "умни" и "красиви", 3 години нищо не направиха по въпроса.
Simeon Simeonov's picture
Simeon Simeonov
s.simeonov

Едно си баба знае и едно си бае!

Абе не те ли е срам непрекъснато да въртиш и сучеш та за всичко все десните да изкарваш виновни!? Айде малко по-скромно!
Simeon Simeonov's picture
Simeon Simeonov
s.simeonov

Смешното е, че....

...в статията изобщо не се споменава Йордан Цонев обаче ти се хващаш точно за него, та да можеш да се прехвърлиш върху лошия Костов и от там вече можеш спокойно да подпукаш и "умните и красивите" и т.н..... Ми къде забрави третия автор бе мило? Освен Делян Пеевски и Йордан Цонев, автор е и Хамид Хамид. Нъл тъй!? Него пък съвсем го забравяш! С две думи хем си смешен, хем си жалък в отчаяните си опити!
Кметът на Симитли's picture
Кметът на Симитли
смях на парцали

Данчо Ментата

наистина тръгна от СДС на Костов. През 2000 г. беше премахнат от СДС поради обвинения в корупция. Оттогава минаха близо 20 години, Ментата премина в ДПС и успешно се коалира на 3 пъти - веднъж с НДСВ, веднъж с БСП и НДСВ в тройната коалиция и още веднъж с БСП на Ореха, които извършиха рейдърската атака срещу КТБ. Шайбата обаче има услужлива памет и помни избирателно събития от периода от 1997 - 2001 г. Ролята на ДПС като най-верен другар на червените му господари му е мъгла като тема. Не му е интересна. :)))

Костокошките мръсни парцали сте много забавни

с преиначаването на фактите. Ето как тъничко лъготи нашият парцал: "наистина тръгна от СДС на Костов. През 2000 г. беше премахнат от СДС поради обвинения в корупция. Оттогава минаха близо 20 години" Обвиненията за корупция срещу Ментата, Сивия Кардинал, Гената Б., останалия кабинет и самия Костов ги имаше по времето на целия Костов кабинет, още от края на 1997-а. През 99-та положението беше вече толкова нетърпимо, че ги ебаваха открито със сценки из медиите :) Защо обаче, се питает в задачката, другаря Костов ги изчака да забогатеят, да натрупат тлъстите пачки и чак тогава ги "премахна" от СДС, а преди това ги търпеше? Много просто, "премахването" не беше заради "корупция", която беше много удобна и на др. Иван Костов, щото и той понаправи гушка от нея. "Премахването" (което, между другото, се случи не "през 2000", както лъже трола, а през февруари 2001), беше обикновено предизборно лицемерие от Костов, което не мина пред избирателите. Избирателят на Костов още пита, щом имало било "обвинения" пред Политбюро и ЦК на СДС, къде е прокурорското обвинение към Ментата? Защо Филчев не го подкара към съдебната зала и кауша с благословията на Царя на Костококите, ами го остави да направи кариера в ДПС? Ние знаем защо - защото щеше да се разплете цялото кълбо, а Командира нямаше да е Лаборант, а обикновен затворник. Костококите обаче избирателно не помнят подробностите ;))) Пост-Костов, Данчо, свободен и с паричките и влиянието, които натрупа като костококо, вреди на държавата вече второ десетилетие. Мръсните "автентично-десни" парцали имате избирателна памет и подреждате историята на Прехода така, като че вашата отговорност за мутризацията на държавата -- резултат на политиката на вашите политици -- я няма. Вие сте като Боков - вината я поемате само с мезета. Колкото за ролята на ДПС, тя е ясна още откак ДПС, с безценната помощ на другаря Костов, дръпна килимчето изпод краката на първия кабинет на СДС - този на Филип Димитров. ДПС е във властта за пари и използва каквото може, за да ги точи. Въпросът е доколко политиката на коалиционните им партньори пречи на всички останали. По време на "жълтите господари" и "червените господари", управлението беше такова, че от икономическия ръст имаше помалко за всички. Днес, когато мафията (осветлена от Костов и неговата шайка крадци, към която принадлежи и доносник Василев) отново се сля с държавата, нещо, от което БСП бяга вече 20 години пост-виденов, да забравяме отговорностите за нейния генезис и да "вярваме" на хомункулусите, излезли от колбите на лаборанта и на "европейските граждани" е предателство към България и морален съюз с мръсни парцали.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.