Законопроектът "Пеевски" по КТБ е отчаян опит и операция по изпиране на имиджа на Пеевски. Предвиденото грижливо заобикаля сделките на Пеевски по завземането на активи, финансирани с кредити на КТБ, включително печатницата, Булгартабак, Виваком и тн. Разбра, че е токсичен "актив" както в политически план - за ДПС и Борисов - тъй като на едните пречи да се доберат до власт, а на Борисов да си върши сделките, така и в бизнес план - за партньорите му: и у нас, и банките, които не му дават кредити, но най-вече в чужбина - ВТБ.

Това, което предлага, е много шум за нищо, защото със задна дата нищо не може да се промени - битият си е бит, цесии цедирани, обезпеченията освободени - т.е. активите вече са трети страни и освен да настъпи правна какофония и всичко да се изсипе накуп в съда /защото ретроактивността ще породи вълна от правни спорове, включително и искове срещу държавата/ нищо няма да последва. Има елементарен практичен прочит - да препятства сделките с активи, в които Пеевски не участва - примерно Дунарит.

Той изобщо мина на друга схема - след като не може сам, ще го прави през държавата и синдиците.

Накрая се усети, че покрай него схемата със заграбването започва да се прилага масово, не може да я контролира, а за всичко е подозиран той.

И най-вече този законопроектът ви подготвя за среща с неизбежното - Фонда за гарантиране на влоговете на гражданите никога няма да си върне парите, масата на несъстоятелността изчезна и с този закон се опитват предварително да се самоосвободят от отговорност, като насочат вниманието към Цветан Василев.

Фейк политици с фейк предложение - малко медийно и публично позициониране преди делото и решението по закона Магнитски в САЩ..