Нова телевизия определи като недопустимо поведение отправянето на заплахи от политици към журналисти. Повод за реакцията е гостуването на депутата от ГЕРБ Антон Тодоров в сутрешния блок тази сутрин. Виктор Николаев питаше Тодоров за процедурата за закупуване на изтребители и обвиненията му към президента Румен Радев, че лобира за една от фирмите.

Виктор Николаев, Нова телевизия: Този избор продукт на една шайка ли е, която иска да вземе поръчката за милиард и половина? (разговорът е за процедурата за купуване на изтребители)

Антон Тодоров, ГЕРБ: Много силни думи употребявате.

В.Н.: Те не са мои.

А.Т.: Ще ви изядат хляба.

В.Н.: Не са мои – поне думата „шайка“.

А.Т.: Вече изядоха, ха-ха, хляба на колежката ви. Тя и тя малко така... беше тръгнала в някаква посока, ама... нещо виждам, че липсва столчето ѝ.

В.Н.: Какво казвате?

А.Т.: Какво казвам – ми не знам, обяснете ми що я няма...“

Няколко часа след тази сценка на сайта на Нова телевизия се появи новина със заглавие:

"Депутат от ГЕРБ с недопустими оценки за работата на журналист от NOVA".

В текста е разказана цялата случка, като някои от изреченията съдържат оценката на медията:

"Депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров си позволи да направи безпрецедентна оценка за работата на водещия на "Здравей, България" Виктор Николаев. Поводът - въпроси, свързани със закупуването на нови изтребители за армията ни...

NOVA приема отправянето на заплахи от политици към журналисти за недопустимо поведение. Ръководството на медията застава зад Виктор Николаев и останалите журналисти, чиято работа е да задават въпроси. Квалифицирането на журналистическите въпроси, вместо даването на отговори, е опит за подмяна на актуалните теми."

Преди това и ГЕРБ разпространи позиция, с която се разграничи от поведението на Тодоров.

Депутатът се раздразни от споменаването на думата "шайка". През 2013 г. той издаде книгата „Шайка - Бойко, Росен, Цецо и другите“, в която пише за споменатите: „Работеха и живееха като "шайка" – персони, обединени от престъпна цел", а днес е депутат от ГЕРБ.