Проблемът знаете ли какъв е? Че на такива като Антон Тодоров вече не можеш да им обясниш къде е проблемът. Или на Валери Симеонов...

И двамата тази сутрин си позволиха – всеки в типичния си натюрел, със съответния на произхода си прононс и наличния си „багаж“, да заплашват водещия от Нова тв Виктор Николаев. Заради зададени въпроси.

Не за политици – то е ясно, че с този набор от средства, извадени от най-добрите традиции на клеветенето и борбата за надмощие в „Н“-ското АПК, като политици ще отидат в кофата... (дори и Путин не заплашва открито журналисти, егати!) Но те за хора не стават.

Жал ми е да го кажа, но са били някога. Сега са зомбита - не тези конкретните - всички, които виждат в околния свят като в огледало само отражение на вътрешния си мир.

Каквото е вътре в тебе: 100% интереси, тотална нечистоплътност, нулева хигиена на възгледите, лъжи до умопомрачение – тогава мислиш, че с всички други също е така.

Не познавам Виктор Николаев. Но имам подозрения, че именно това им е генералният проблем на този модел „герои на деня" конкретно с него.

Днес Тодоров.... Ама моля ви се - Антон Тодоров! - започна със „сатиричния характер за въведението на предаването“, за да стигне до израза:

„Дръжте се достойно!“

Да, това е фраза на човека, който написал през 2013 г. някаква книга „Шайка - Бойко, Росен, Цецо и другите“. За щастие, не вярвам някой да я е чел, но по анотации в медиите научаваме, че там пише за „рекет, доноси, контрабанда, трансфери на милиарди, източване на държавния резерв, показни арести, сливане на изпълнителна и съдебна власт... "Шайката ГЕРБ" е най-мрачната част от голямата измама, известна като "български преход".

Човек неволно се пита дали пък проблемът не е, че през 2013 г. самият Тодоров е имал нещастието да е от неправилната страна на „рекетите, доносите, контрабандата, трансферите...“ и т.н.

Та същият този си позволява да каже на питащия го: "Разни хора си позволяват да навлизат в пространство, в което не е редно да го правят." Какво - да не ти е влязъл в мазето да ти източи бульона на киселото зеле?

Или:

"Много силни думи употребявате! Ще ви изядат хляба (и тук започва да се подхилква неясно на какво, но най-вероятно на идеята, озарила го и трасирала последващия поток на мисълта). Вече изядоха... тя и тя малко такава беше тръгнала в някаква посока, но нещо виждам, че липсва столчето й."

След което продължи за себе си в трето лице ед. число: "Ако не беше Антон Тодоров да се разравя в стотици документи.“ Подозирам, че операторите са трили обективите със спирт след това...

И да завърши с "Ченгетата ни сме много по-добри от ченгетата ви", плюс знаменателното - пак към Виктор:

"За такъв въпрос, аз ако бях шеф на Нова, уволнявах!"

"- Да, знам – знам, че е така – отговори водещият. И му вярвам, че знае, че е именно така, макар и да не го познавам. И че някой ден може и да стане.

Да вземем другия образ, който в момента се препитава като вицепремиер.

"Аз мисля, че е добре да спрем до това ниво. Ако не искате да клатите държавата вий (моля?!).

Това правити вий - възбуждате низките страсти на обществото... (след което накрая на разговора започва с  "разкрития" как някой си си е купил "120 метра дълга яхта – разкошна, луксозна...")

Сложили са ви на временен договор и са ви го удължили. И останахте сам на всичкото отгоре (това - пак по адрес на преместването на Ани Цолова, б.а.).

Утре, ако съм злонамерен, ще разработя един „Викторгейт“... (?!)

И още оценки от Валери Симеонов:

"Глупави кампании за глупави хора, за нискоинтелигентни избиратели или електорат – е, те това е!" (и това от човека, който е вицепремиер, благодарение на гласовете на българските „патриоти“.)

И който, без много да се бави, оправда въпросните гласове минута след това, като каза, че сравнявал политическия си опонент Корнелия Нинова с "доминиращата женска в глутницата, която повлича младите вълчета и така нататъка...".

"Стига с тея кукички - и ний нахитряхме вече", каза най-сетне Симеонов.

В това не се съмняваме, г-н вицепремиер. Проблемът е, че не сте станали по-умни, камо ли по-морални – или ако не можете някое тия двете, поне поносими.

Ако оставим настрана личното ми съжаление към живеещите окаяния живот на марионетки, пъпети на системата, които биват движени само от онова зад тях - мрачното, смрадливо и отровно царство на мрака... Положението ни не е много лошо.

Положението ни е катастрофа.

Защото и най-простият селски бек - да ме прощава, - който псува журналята просто защото всички го правят, като му възникне някакъв елементарен проблем, първо вика: "Аз ще ти викна "Господари на ефира"... Не казва - "аз ще отида в Административния съд". Само такива като Тодоров и Симеонов не си следват дори личната изгода - нещо, което и една зелена еуглена има капацитета да върши.

И това е знаете ли защо - защото те си мислят, че са НАД този проблем. Изфантазирали са се един вид, че са в позиция, от която могат да си разрешават нещата, вкарали са се в голям филм. А „Господари на ефира“ - те са за простосмъртните... За ония, които не залагат на "питомното" - а гонят дивото: да бачкат, за да се издържат.

Сори, пичове - когато започнете да викате от бунището, оттам по-трудно пристигат сигналите.