Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Western Digital поставиха нов рекорд в твърдата памет - 3,5-инчов твърд диск с капацитет 14 терабайта.

Новият модел HGST Ultrastar Hs14 е не просто голям, обаче - идва с интерфейси STA 6 Gbps и SAS 12 Gbps. Скоростта на въртене е 7200 оборота в минута, буферът е 512 мегабайта. Това означава, че въпреки солидния капацитет, дискът е и достатъчно бърз. Много често рекордьорите имат недостатъци в другите характеристики, но видно от WD са се погрижили новият им продукт да не е само демонстрация на технологично постижение.

Всичко това подсказва устройство от корпоративен клас, в което няма нищо чудно. Твърдият диск е херметизиран с хелий по четвъртото поколение стандарт HelioSeal.

От производителя на твърди памети уверяват, че надеждността на диска е подсигурена - средното време между откази (MTBF) е 2,5 млн. часа. От WD предлагат и 5 години гаранция.

Разбира се, подобни устройства не са евтини. Цената на рекордно големия твърд диск все още не е известна, но със сигурност е четирицифрена.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.