Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Понеже имам чест и достойнство, искам да обявя, че говорих със съпругата си и тя още днес ще напусне работата си в „Булгартрансгаз“. Това съобщи пред журналисти в Народното събрание депутатът от ГЕРБ Александър Ненков.

„Жалко е, че висококвалифициран специалист ще падне в боя, само защото ми е съпруга“, коментира той.

„Съпругата ми никога не се е влияела от позицията ми. Винаги се е издигала в йерархията и се е доказвала в живота си сама“, продължи Ненков да хвали жена си.

С това той се надявал са спрат спекулациите. Жена му била достатъчно квалифициран и способен човек, за да може да се реализира в някоя друга област, стана ясно още от неговото изложение. Той не пропусна и малка контраатака.

„Щом това ще бъде начинът на говорене и „правенето на политика“ много ще ми бъде интересно къде работят всички роднини на БСП и с какво се занимават“, коментира Ненков.

„Нека те постъпят по същия достоен начин. Днес много говореха за морал, но не можем да посочим нито един човек, от когото са свалили доверието си“, твърди депутатът от ГЕРБ .

„Всички, които се изказваха като морални стожери, да видят къде работят роднините им. Нищо лично срещу тях, но щом така искат, нека така да бъде“, посочи Александър Ненков и допълни, че в БСП има няколко рода, които си предават властта от поколение на поколени.

Според БСП роднински и приятелски назначения имало не само в Хасково, но и на много други неща и дадоха за пример "Булгартрансгаз".
Лицето, с което живее изпълнителният директор на "Булгартрансгаз" Георги Гегов е народният представител от ГЕРБ Теодора Георгиева, които са кумове на Александър Ненков и съпругата му Пламена, която работи в отдел "Анализи и международна дейност" на "Булгартрансгаз", изброиха от соцпартията.

След разкритията на БСП от ГЕРБ решиха да цакат лично соцлидерката - обвиниха я, че мъжът ѝ работи в "Лукойл".Във вторник, когато от БСП изнесоха информацията за работното му място на съпругата на депутата Ненков, той вече изтъкна нейните сериозни заслуги за просперитета на "Булгартрансгаз".

"Благодарение на съпругата ми „Булгартрансгаз“ спечели над 5-6 проекта към Европейската комисия за модернизацията на нашата газопреносна мрежа".

„Ще се опитам да съм максимално кратък и ясен. Темата за моето семейство не е отсега“, коментира още той. Ненков посочи, че му е отнело много време да се докаже и да излезе от орбитата на подценяване, заради това, че майка му или баща му са на определена позиция. „Много се гордея с тях. Това са хора, достойни, които са минали по цялата йерархична стълбица на институциите, където са работили. Не защото аз го казвам, самите вие можете да си направите такава равносметка“, добави той.

По отношение на своята съпруга Пламена Ненкова, депутатът заяви тогава още и че тя е един изключителен професионалист, който работи от 17 години. Той избори и биографията ѝ - започнала в Институт по икономическа политика и се издигнала за 8 години до позицията директор. „Специализирала е в Англия със стипендия. Специализирала е в Унгария по покана на Унгарската академия на науките. Специализирала е в САЩ по покана на Държавен департамент именно в сферата, в която тя се занимава цял живот. Започва в сектор „Енергетика“, не защото Георги Гегов е бил нейн кум“, поясни Ненков. Той обясни, че ако си направят справка, могат да видят, че не е така. Ненков обърна внимание, че са се сближили с Георги Гегов впоследствие

"Това, че Георги Гегов преди година и половина я покани да оглави техния международен отдел, е не заради нещо друго, а защото тя наистина заслужава и тя наистина се е доказала, че може да се справи с тази работа“, каза още депутатът.

Коментари

 's picture

Радев

Този юнак и семейството му са

Този юнак и семейството му са може би най-яркия пример за шуробаджанащината във властта. Той депутатче, мама - шеф на КЗК, тате конституционен съдия, жената - на сладка длъжност в дебела държавна фирма. Какво повече да говорим?

O, Господи, жена му щяла да

O, Господи, жена му щяла да падне от удобното си местенце в ДЪРЖАВНА компания, където се назначават ясно ка, ама била огромна специалистка! Жив да не бях...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.