Има ли изненадани? Германия за четвърти пореден път отива най-малко на полуфинал на световно първенство, което е рекорд. Бундестимът подчини за 1:0 Франция на стадион "Маракана" в Рио и чака Бразилия или Колумбия, които ще спорят във втория четвъртфинал от програмата на втората фаза тази нощ от 23:00 часа.

13-ата минута се оказа фатална за "петлите". При центриране Матс Хумелс надигра персонално хитовия защитник Рафаел Варан и технично с глава матира Юго Лорис за 1:0.

Не може да се каже, че двубоят бе кой знае колко бърз и динамичен, но пък предложи интересно надиграване. Двата отбора създадоха не малко положения пред двете врати. Бундестимът имаше отлични ситуации за нокаутиращо 2:0, но и "петлите" на няколко пъти не бяха далеч от 1:1. Особено в края, когато при удари отляво на атаката вратарят Мануел Нойер бе на мястото си и опази немската врата.

Германия бе по-добрият отбор - като игра, тактически план и организация. И логично отново е на финалната права, както неизменно от световното през 2002 г. досега. А немците и французите често се изправят едни срещу други на големи форуми, като победата обикновено отива при "железните". Така стана и днес.

Полуфиналът е на 8 юли в Белу Оризонте, където вчера загинаха двама души, а повече от 20 други бяха ранени при срутване на надлез върху преминаващи превозни средства в пиков час.