Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Канадският режисьор от български произход Тед Кочев се завръща у нас за среща с почитателите си. За разлика от гостуването си на „София филм фест“ миналата година, сега Кочев ще представи лично и автобиографичната си книга: „Моят живот в киното: Режисьорска версия“.

Остроумни и без свян, мемоарите му са разказ за живота и занаята, за работата със звезди като Грегъри Пек, Ингрид Бергман, Силвестър Сталоун и Джейн Фонда. 

И, разбира се, за клопките на славата.

Тед Кочев ще се срещне с почитателите си в България на 11 август, от 19 часа, в градината на Bookies, ул. „Доспат“ 37.

Роден в Торонто от родители българи, изживял трудно и бедно детство, а сетне снимал филми за Би Би Си във Великобритания, участвал в кинофестивалите във Венеция и Кан, носител на „Златна мечка“ от Берлин и номиниран за „Оскар“ за сценария на „Обучението на Дуди Кравиц“ (1974), станал популярен и у нас с първия филм за Рамбо „Първа кръв“ (1982) и „Уикендът на Барни“ (1989)...

Кочев бе в България през март миналата година. 

Тогава той получи Наградата на София, орден „Златен век“, а обяви и че ще кандидатства за българско гражданство.
„Моят живот в киното: Режисьорска версия” на Тед Кочев предстои да излезе със знака на „Колибри“, в библиотеката им „Амаркорд“, посветена на някои от най-големите фигури в световното кино.

Плащад Славейков

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.