Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Съпругата на президента Румен Радев Десислава Радева също реши да коментира София прайд. В профила си във фейсбук първата дама разясни позицията си, че никой не е забранявал на хората с различна сексуална ориентация да се самоизразяват и че са дискриминирани толкова, колкото българските пенсионери и други уязвими социални групи. Поучителните размисли на Радева започват с разказ за президентския котарак и за котешкия СПИН, после се прави плавен преход с виц за Холмс и Уотсън и накрая се минава към съвети. Има и елемент на укор:

"Всъщност, чудя се, дали Вие, апелиращите за толерантност и признание, осъзнахте поне за миг, че денят на Вашия прайд трябваше да е ден за траур, за смирение и покаяние. Защото военен загина в мирно време. И се сля с дъгата (Вашия обетован символ). Трагедия, която пълни сърцата ни със скръб и много, много гняв! Сега е време, мисля, да сме повече българи, отколкото широко скроени космополити. Нищо лично!"

Коментарът, който публикуваме без намеса, завършва с песента Catch The Rainbow на групата Rainbow: 

Заведох 6-годишния ни котарак Чарли на ветеринар – рутинната процедура против бълхи и кърлежи. И така, съвсем между другото, докторът ме попита искам ли да го изследвам за котешки СПИН. Шах с пешката! Даже не ми е минавало през ум, че това заболяване съществува при котките. Попитах: И, ако резултатът е положителен, какво правим? Отговорът беше: Нищо, просто си знаете. Не се лекува! Продължих с въпроса: Заразен ли е за хора, за кучета? Не – отговори симпатичният доктор. – Предава се по полов път само при котките.

Някак асоциативно се присетих за Прайда и се помолих вътрешно дано участниците се сетят, ей така, между другото, да проведат една ограмотяваща, с елементи на превантивност кампания за ХИВ/СПИН/Серопозитивни, дори и само с листовки. Не за друго, а защото статистиката за 2016 година показва, че пътят на инфектиране с ХИВ/СПИН е „39% от новите случаи са се заразили при хетеросексуален контакт, 49% – при хомосексуален контакт, а 12% – при инжекционна употреба на наркотици”.
А прайдът ще го видят много младежи, девойки и невръстни деца.

Като споменах невръстни деца и се сетих за оня виц с Холмс и Уотсън:
- Какъв е този шум на улицата, Джон?
- Гей парад, сър.
- И какво искат?
- Еднополова любов, сър?
- И кой им забранява, Джон?
- Никой, сър!
- Тогава защо крещят?

Отговора го знаете. Представете си, ако е проведен между майка и невръстното й дете...

Всъщност Прайдът за мен иде да покаже, че тези хора искат да изразят своята смелост, и гордост дори, за различност. Достойно за уважение! Смели, разчупващи стереотипа, шарени и весели, минали по един или друг начин под дъгата. Имам доста такива приятели и сме в много добри отношения, с взаимно уважение едни към други. Всеки има право на свой избор. Стига да не пречи на останалите.

Думата ми не е против хомосексуалните, бисексуални, трансджендър и другите производни. А за претенцията им за различност.

Мили прайдващи, моля ви, не подминавайте факта, че всички сме различни. Независимо дали сме хетеро или хомо ориентирани. ДНК-то е еднакво само при еднояйчните близнаци, но дори там в някои случаи има пробойни. Във вените на всеки от нас тече код, различен от този на ближния ни.

Уважавам Ви, но не преигравайте, моля! Никой нищо не Ви е забранил! Вие сте толкова дискриминирани, колкото българския пенсионер, например. Колкото многодетните майки. Колкото хетеро-ориентираните хора дори. (Що не организираме прайд на хетеросексуалните, м?!)

Ако истински желаете да бъдете полезни в обществото, следващият път, освен розови помпони на барабаните си, направете информационни листовки за превенция от ХИВ/СПИН, за рисковите групи, за статистиката в страната и света. Просто давам идея, за да е по-смислено за всички, някак.

Да, животът е прекалено кратък, за да бъде вземан насериозно. Но след нас идват поколения, които ние трябва да възпитаме, да информираме, за да не правят своя избор на сляпо.

П.С. Всъщност, чудя се, дали Вие, апелиращите за толерантност и признание, осъзнахте поне за миг, че денят на Вашия прайд трябваше да е ден за траур, за смирение и покаяние. Защото военен загина в мирно време. И се сля с дъгата (Вашия обетован символ). Трагедия, която пълни сърцата ни със скръб и много, много гняв! Сега е време, мисля, да сме повече българи, отколкото широко скроени космополити. Нищо лично!

Ето и продължението  - в завихрила си любопитна размяна на реплики между Десислава Радева и Теодор Михайлов в коментарите под поста на първата дама. 

Т. М.: Деска, некъв виц за негри знаеш ли?
Д. Р.: Ти си там.
Т. М.: Във вица за негри ли?
Д. Р.: Остроумие?!
Т. М.: Остроумието не ми е силна страна, питам знаеш ли виц за негри или евреи, ако знаеш да разкажеш, за да е още по-веселко.
Д. Р.: Офф топик, Теди. Отказвам играта ти.

 

Коментари

 's picture

cos

cos

Тя може само да организира хетеросецсуалните арогантни простачки

M?

Ми що не, мадам? Не знам да съществува причина, която да ви забранява да направите това. Единственото ви ограничение е собствения ви мързел и некадърност ;)

"Трагедия, която пълни сърцата ни със скръб и много, много гняв"

Всъщност добре е да се консултирате с психолог. Не че нещо, ама не е добре да спотайвате в себе си скрит гняв. Води до други личностни промени, които в последствие се лекуват трудно. Не мога да разбера какъв точно гняв ви е обзел по повод трагедията с пилота на хеликоптер, ще е хубаво да споделите и него.
 's picture

d-r Petroff

Ами гняв я,

Мъжът и наскоро летя и се върна жив,а на колежката и ...(дали се получи в стил Радева?)
Stoqn Petrov's picture
Stoqn Petrov
chrome

Леле! Тази сериозно ли така

Леле! Тази сериозно ли така се изцепила бе?!!
 's picture

d-r Petroff

Вече се питам,защо не вземат да измислят световен закон за

забрана на политиците и техните половинки да пишат в социалните мрежи. Те пак ще намерят начин да се излагат,но се надявам поне да не ги чета по сайтовете разни. И така и не разбрах, Радева възмутена ли е от прайда или само си има такива приятели...Очаквайте и президента Й. Йотова да се изпразни по въпроса.
 's picture

smarf

От конюшната

"Чарлз, защо цвили армейската кобила? Защото няма кой да я обязди, Сър"
Емил Станоев's picture
Емил Станоев
Емил Станоев

Точно казано .

Браво . И защо ми триете коментара . Не ви харесва . Но е истина . Това си е парад на простотията . Кой ви пречи да се обичате ? Но не с паради и без да се натрапвате . Хетеросексуалните не се натрапват с паради а си гледат семействата и децата.
 's picture

Neandertalec

Националната трагедия е

От воплите на генерал Деса целокупният български народ разбра, че президентската котка е пе.ерас и болна от СПИН! Голяма трагедия за страната!

Браво на г-жа Радева!

Адмирации за позицията на г-жа Радева! Който има поне две гънки в мозъка си, ще я разбере веднага. Иначе хорът на либералстващите папагали е очевидно, че продължава да бъде все така шумен, но с безсмислени напъни да променят хилядолетни традиции. Знам, че определени среди, фондации и посолства наливат огромни суми за промяна на психо-менталния код на нацията ни и реакцията на някои хора потвърждава доста категорично, че това дава вече своите "превъзходни" резултати. За щастие, има и трезвомислещи като г-жа Радева и се радвам, че такава жена е Първа дама на Република България. Има моите адмирации!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.